Így megy 301 km/órával a BMW M6 Gran Coupe

Németországban is csak kóstolni tudja a 300 km/órás tempót a BMW M6 Gran Coupe

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Fedélzeti kamerás felvétel egy BMW M6 Gran Coupe németországi autópályázásáról. A motorhang élmény, a fogyasztás kevésbé.

Akár 305 km/órás végsebességre is képes a BMW M6 Gran Coupe, azaz a bajorok leggyorsabb négyajtósa, amit mi csak "szolid" 640d-ként próbálhattunk. Utóbbi 250 km/órás végsebességét sem ízlelhettük meg, hiszen a rövid tesztidőszak alatt épp nem volt alkalmunk Németországba látogatni, ahol adódik egy-két olyan autópályaszakasz, melyen nyakló nélkül lehet száguldani.
Hirdetés

Egy szerencsés M6 Gran Coupe-tulaj azonban az alábbi felvétel szerint meg tudta már tapasztalni a 300 km/óra feletti közúti száguldást. Utasa készítette a videót, amihez egy kiegészítő, hitelesített sebességérő is szolgált. Miként az látható, Németországban is alig egy-két másodpercig tűnik fel 3-assal kezdődő és még két karaktert tartalmazó sebességérték a kijelzőn. Sebaj, közben lehet jó sokszor taposni a gázpedált, hogy hallatszódjon a kettős megfúvású ikerturbós V8-as benzinmotor rossznak aligha nevezhető hangja. Aztán sokszor lehet koptatni a fékeket is, ugyanis ott is csak-csak kijön az ember elé egy-egy alig 150-nel előző mazsola. Mindez azonban biztos megéri a fedélzeti számítógépen alig látszódó, 22,8 literesnek tűnő átlagfogyasztást. Vagy inkább 32,8 az?
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?