Gyári Audi támogatással indul Keszthelyi Vivien

Önálló márka lesz az Audi Sport

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ismertette idei terveit az Audi Sport, amiben fiatal tehetségünk, Keszthelyi Vivien neve is szerepel. A sportrészleg külön márkaként folytatja.


Különleges sajtótájékoztatót hívott össze az Audi, ahová az Audi Sport emberei is meghívást hivatalosak voltak. Nem véletlen a kapcsolódás, hiszen megtudhattuk, hogy az Audi Motorsport önálló márkaként lesz jelen a piacon az Audi R8 modellel. Már több mint 300 kereskedést építettek át világszerte ennek megfelelően, így az Audi Centrum Budapest épületében is külön emeletet kapott a sportrészleg. Nagy utat jártak be az R8 elkészüléséig - kezdve az első, 1994-ben bemutatott RS2 modelltől, egészen a mai RS-felállásig, ami lassan minden szegmenst érint.

A német gyár sportrészlege több lépcsős ügyfélprogramot épített ki magának, amiben minden ügyfelük megtalálja a számára megfelelő szintet és elfoglaltságot. Kezdve a több éve futó Driving Experience programtól - ahol különleges helyeken, szélsőséges körülmények között próbálhatnak ki akár egy Audi R8-ast a vásárlók, vagy a Race Experience programtól, ahol már igazi versenypályákon hajthatunk, egészen a csúcsig, ami természetesen az Audi Sport Le Mans programja. Komoly figyelmet fordítanak arra is, hogy az általuk épített versenyautók később privát csapatokhoz is eljussanak, a TT Cup-pal pedig lehetőséget adnak rengeteg fiatalnak, hogy a DTM-ig vagy akár a hosszútávú bajnokságokig is könnyedén ellépdeljenek. Jelenleg 3, jövőre már 6 növendékkel szeretnének egyszerre foglalkozni a mentorprogramjukban.
Ezen a téren magyar érdekeltségről is beszámolhatunk. Büszkén állíthatjuk, hogy újabb magyar tehetség került a nemzetközi autósport látókörébe, hiszen Keszthelyi Vivien az Oxxo Racinggel együtt kap gyári támogatást az Auditól. A magyar csapat már bebizonyította rátermettségét a Kamion Európa Bajnokságon, ahol két EB címet is elhoztak az idén már új helyen induló Kiss Norbival. A 15 éves Vivienről pedig elismerően nyilatkozott Klaus Demel, az Audi Sport Racing Academy vezetője. Mi több, már egy TT Cup is a magyar csapat tulajdonában van, amivel az FIA Közép-Európai Zóna Trófeában fognak indulni, pilótájuk pedig többek között Vivien lesz, aki kora miatt még nem versenyezhet a TT Cup-ban, viszont az Audi kettő, maximum három éves fejlődési programjában már részt vehet.
Keszthelyi Vivient már az április 28-április 30-ai hétvégén láthatjuk a vadiúj 340 lóerős, 450 Nm-es, 2,0 literes turbóssal felvértezett Audi TT Cup volánja mögött, méghozzá a Hungaroringen, a Speedzone.hu Kupán. Rögtön utána, május elsején a Nagy Futamon is képviselteti magát az Audi, méghozzá több technikával is, többek között az Oxxo TT Cupjával és egy R8 LMS-sel. Bakó Csaba, az Oxxo Racing versenymérnöke hozzátette: „Vivien egy tudatosan választott kisebb lóerejű autóval vág neki a 2016-os szezonnak. Ennek ellenére a reális cél a 8-10. hely megszerzése, illetve egy-egy futamon a dobogó elérése.”
Hirdetés

Az FIA CEZ Trophy versenynaptára
Április 28-30. Hungaroring
Június 24-26. Pannoniaring
Augusztus 19-21. Slovakiaring
Szeptember 9-11. Brno
Október 14-16. Hungaroring
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?