Lassítasz? Előveszem a stukkert!

Orosz közutak - fegyveres fenyegetés a sebességhatár betartásáért

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Mész az autóval, szépen lassítasz, erre egy másik autós leszorít, majd fegyvert fog rád. Oroszországban ez ma a módi.


Emlékeznek a trabantosra, aki lelőtte az őt letoló kamionost? Az egy egyedi és kirívó hazai eset volt még a '90-es években, de mint a legfrissebb és legmegdöbbentőbb fedélzeti kamerás felvételekből látszik, ez az orosz közutak mindennapos stílusa. Itt szerencsére nem lőttek le senkit, de rég rossz, ha egy ilyen helyzetben már lőfegyver is előkerül. Pláne, hogy az esetet megörökítő autós semmi egyebet nem csinált, épp csak betartotta a sebességhatárt a moszkvai reptérre vezető úton.
Hirdetés

A sofőr elmondása szerint a másik autó sofőrje hátulról elé vágott és megállásra kényszerítette. Először csak kiszállt, majd visszanyúlt fegyveréért, hogy azzal nyomatékosítsa saját igazát. Szerencsére nem lőtt, csak megütötte a kamerázó autóst, aki erre nekiment az előtte álló autónak és elvitte az ajtaját, majd hívta a rendőrséget. Hogy volt-e a fenyegetőző sofőrnek engedélye a fegyvertartásra, azt nem tudni, de az biztos, hogy jelen esetben jogtalanul vette elő.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?