Még mindig nem igazi autó: képeken az Alpine Vision Gran Turismo

Renault Alpine Vision Gran Turismo: már képeken

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Renault egy kiállításon mutatta be a Gran Turismo 6 játékba szánt fantáziamodelljét. Párizsban saját szemével láthatta a közönség.

Hirdetés

Korábban még csak kiszivárgott fekete-fehér szkeccseken tudtuk megmutatni, most viszont itt van teljes valójában a Renault Alpine Vision Gran Turismo. Párizsban egy 1:1 méretű makettet állítottak ki amin a futurisztikus formát legalább jobban szemügyre vehetjük. Mivel nem egy működő, valós autóról van szó, így az egész igazából csak játék, annak viszont nagyon is komoly.

A Gran Turismo 6 számítógépes játékhoz szánt virtuális, de most mégis testet öltött autót egy 4,5 literes, V8-as farközép motor mozgatja a képzeletben. Mivel a Gran Turismo 6 bitjei között nincsenek környezetvédelmi témák és a fogyasztás sem gond, így tervezői 450 lóerős teljesítményt fantáziáltak hozzá. A nyomatéka 580 Nm, a váltója hétfokozatú szekvenciális és egy jó sederintés is kinéz, ugyanis az Alpine hátsókerékhajtású.

A skin tervezői további nyálcsorgatós részleteket is konstruáltak: 900 kilogrammos tömeg, 320 km/h végsebesség és állítható futómű a további paraméterei. Még arra is kitértek, hogy a futóműve kettős keresztlengőkaros, az önhordó felépítés lelke meg egy karbonszálas erősítésű műanyag fenékváz. Jáccásiból az első hatdugattyús fékekhez 390, a hátsó négyesekhez meg 355 milliméteres átmérőjű hűtött tárcsák tartoznak, amikkel a fékhatás a monitor előtt is kielégítő. A bemutató dátuma helyett a letölthetőség dátumáról beszélhetünk: jövő hónapban, a Gran Turismo 6 frissítésével ingyenesen elérhető lesz az Alpine.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?