A BMW tavaly hazánkban is rekordot döntött

Rendőrautó nincs belőle, de a hazai vevők kedvenc prémiumautója a BMW

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Kevéssel több mint egy évvel ezelőtt Audikat és Mercedeseket is szép számmal kaptak a hazai rendőrök. A magánvásárlók viszont inkább BMW-t vettek tavaly.


Nem csak világszinten, hazánkban is történelme legjobb évét zárta tavaly a BMW, a bajorok tizenegy éve veretlenek a prémiumautók piacán. Míg a hazai autópiac tavaly 14,3%-kal nőtt a személyautóknál, a BMW Group Magyarország 21%-kal tudta növelni értékesítését. Az összesen 2 091 darab Magyarországon forgalomba helyezett új BMW legnagyobb hányadát a 3-as sorozat és az 5-ös sorozat modelljei adták, 438, illetve 401 darabos részesedéssel. A 269 db-os mennyiséget elérő X5-öst a sikeresen debütáló 2-es Active Tourert és Gran Tourert is felvonultató 2-es sorozat (180 db), illetve az X3 (146 db) és az X6 modellek (141 db) követték. Kimondottan kedvelt volt a magyar vásárlók körében a terepkupé BMW X4 modell is (99 db).
Az i almárka 66%-kal nőtt tavaly, hazánkban az i3 lett a magánvásárlók kedvenc villanyautója 49 darab kelt el belőle, de még a plug-in-hibrid sportautóból, az i8-asból is fogyott 7 példány.
Érdekesség, hogy bár a BMW klasszikusan "hátsókerekes" márka, a prémium összkerékhajtású modellek piacán a BMW sorozatban negyedik éve a legsikeresebb gyártó, ráadásul a márka eladásain belül is túlsúlyban van az összkerékhajtás: a BMW ügyfelek 60%-a döntött tavaly az xDrive meghajtás mellett. Összesen 114 BMW modell létezik ma xDrive rendszerrel.
Hirdetés

Bár az eladási listán az Audi megelőzte a BMW-t, állami megrendelések nélkül bőven vezető (a prémiummárkák körében) a BMW, ami például a jelentős rendőrautó-beszerzésből is sem profitált. Az eladások mögött egyértelmű, a használt-autó import számain is visszaköszönő üzenet áll: a magyar vásárlók vágyautója a BMW.
Mit hoz az idei év? A BMW reményei szerint hasonló növekedést, ehhez pedig számos újdonságot vet be a márka. Például a zöld rendszámos X5 40e (2,0 literes turbós benzines + villanymotor, 313 LE rendszerteljesítmény, xDrive összkerékhajtás, 31 kilométeres emissziómentes üzem, 330e (2,0 literes turbós benzinmotor + villanymotor, 252 LE, 40 km e-hatótáv, hátsó hajtás) és 225xe Active Tourer (3 hengeres, 1,5 literes turbós benzines + villanymotor, 224 LE, 41 km e-hatótáv) modelleket, majd a második negyedévben a szintén konnektoros, nem mellesleg első ízben négyhengeres, összkerékhajtással is rendelhető (37-40 km-es hatótávot és 326 lóerőt adó) 740e modellt. De jön a Mini Cabrio és annak 231 lóerős JCW változata, valamint a márka legfőbb értékét, a vezetés élményét a lehető legjobban hozó M2 is. Ugyanakkor tippelhető, hogy a hibrid 2-es Active Tourer utóbbinál népszerűbb lesz, ami persze nem tragédia, a BMW szerint az összes újdonságuk remek vezethetőséget tartogat, a konnektoros hibridek pedig kétség kívül mind kedvezőbb fogyasztást és emissziót.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?