Meglódult a BMW és Range Rover lopások száma

Sorban lopják a luxus BMW-ket és Range Rovereket Angliában

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A brit fővárosban oly mértékben elszaporodott a lopások száma, hogy éjfél után minden BMW-t és Land/Range Rovert megállít a rendőrség.


London belvárosában számos nagy értékű BMW és Land/Range Rover parkol az utcákon éjszaka. Ez a környék igazi paradicsomként szolgál az autótolvajok számára. A lopások száma az utóbbi időben annyira elszaporodott, hogy a rendőrök éjfél után minden fent említett autómárkát megállítanak és ellenőriznek. Az összes kulcsnélküli nyitással rendelkező autó potenciális zsákmány, azonban főleg a BMW-re és Land/Range Roverre álltak rá a tolvajok. Előbbi 15, míg utóbbi 10 százalékát teszi ki az eltulajdonított autóknak.
Hirdetés
A lopás igen gyorsan történik, mivel egy nyers kulcsot pillanatok alatt tudnak klónozni egy nagyjából 20 ezer forintért, az interneten beszerezhető berendezéssel. Érdekesség, hogy ezen eszköz birtoklása legálisnak számít. A rendőrség azt javasolja, hogy a biztonság érdekében fizikai védelmet is alkalmazzanak az autótulajdonosok, ugyanis a kulcsnélküli nyitású és indítású autók esetén a tolvajoknak meg sem kell szerezniük az autó kulcsát, akár annak lehallgatásával és egy átjátszó alkalmazásával is elvihetik az autókat.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?