Magyarázó: melyik kategória mit jelent?

Szupermini, kisegyterű, középkategóriás - milyen autók ezek valójában?

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az megvan, hogy SAV és SAC elmegy a kocsmába? Egyre több autókategóriát hoznak létre, illetve találnak ki az autógyártók, megpróbálunk segíteni az eligazodásban.


Nem egyszer aggatunk különféle kategóriákat mutató jelzőket az autókra, ám ezek jelentése között nem árt rendet tenni, sokszor ugyanis messze nem egyértelmű, hogy melyik kategória mit jelent.
Szupermini, kisegyterű, középkategóriás - ilyesmik a hivatalos kategória-besorolások, ahogyan a címben is olvasható. A tulajdonosoknak, az átlagautósoknak azonban jellemzően lövésük sincs arról, hogy autójuk melyik skatulyába tartozik, jó esetben annak karosszéria-kivitelét tudják. Például szedán, kombi, vagy „olyan hagyományos”, azaz talán meredekfarú. Ezzel persze semmi gond nincs, hiszen minek is kellene tudnia annak, aki túlzottan nem érdeklődik az autók iránt. Viszont annak már érdemes, aki rendszeresen olvas róluk. Hiszen az autókat vetélytársaikhoz, konkurenseikhez érdemes hasonlítani, értékelni.
Hirdetés

Mit mivel érdemes összevetni, mi micsoda? Ezt próbáljuk az alábbiakban összefoglalni. A kategóriák főbb jellemzőinek és néhány tagjának megadásával. Kezdjük a mikroautókkal, amelyek a legkisebb valódi, tehát nem mopedautókat jelölik. Ilyesmi például a smart fortwo vagy a Toyota iQ is. Jellemzően 3 méter körüli hossz, 2 teljes értékű ülőhely jellemzi őket, amihez az iQ még hozzácsap egy akár használhatót és egy gyakorlatilag nem létezőt. Egyel komolyabb, már egészen használható, jellemzően négyüléses modellek tartoznak a miniautók, szakzsargon szerint A-kategóriának is nevezett szegmensébe. Hosszuk jellemzően még mindig csupán 3,5 méter körüli. Városi használathoz a lehető legjobbak. Fiat Panda, Chevrolet Matiz/Spark, Suzuki Alto és Celerio, Citroën C1, de akár C-Zero is, meg persze Mitsubishi i-MiEV, Peugeot iOn, Peugeot 107/108, Opel ADAM, sorolhatnánk még. Felénk kevéssé népszerűek, ugyanis első autónak kompromisszumosak, másodikat pedig igen kevesen engedhetnek meg maguknak.
Egy kategóriával feljebb, a B-kategóriában már akár családi használatra is alkalmas modelleket találunk. A kisautók szegmense éppen ezért, használhatósága miatt a „Supermini” elnevezést is hordja. Frissebb tagjai már akár 4 méterig is nyújtózhatnak, jellemző képviselői a Ford Fiesta, a Nissan Micra, az Opel Corsa, a Renault Clio vagy a Volkswagen Polo, de mondhatnánk írhatnánk akár a Dacia Sanderót is. Amíg a hazai eladások zömét magányszemélyek adták, addig ez volt itthon a legkedveltebb szegmens, ugyanis a privát kuncsaftok jellemzően ezt tudták megengedni újonnan.
Napjainkban azonban a C-szegmensként, kompakt- vagy akár Golf-osztályként is ismert alsó-középkategória adja a hazai eladások zömét. Ez a kategória ma már döbbenetesen komoly, akár hosszú távú utazásokhoz is remek autókat ad. Jellemző hosszúságuk 4,3-4,5 méter. Tagjai az említett Golfon túl akár a vele rokon Audi A3, akár a Ford Focus vagy a Honda Civic, de említhető a Renault Mégane, a korábbi Év Autója díjas Peugeot 308 vagy a mostani kitüntetett Opel Astra is.
Vita tárgya, hogy az alsó-középkategória felett középkategóriát vagy pedig felső-középkategóriát jelent-e a D-szegmens. Egy biztos, ezek már vezetői autók, ha a céges hierarchiákat nézzük. Olyan képviselőkkel, mint az Audi A4, a BMW 3-as sorozata vagy a Ford Mondeo, a Mazda6, az Opel Insginia, a Toyota Avensis vagy a Volkswagen Passat - hogy ne csak a prémiumvonalat említsük. Felettük már az E, mint Executive szegmens található. Magyarul leginkább nagyautók - olyan képviselőkkel, mint az Audi A6, a BMW 5-ös sorozata, a Mercedes E-osztály vagy a Lexus GS. Nem kellene feltétlenül prémiummárkás legyen egy autó, hogy ide soroljuk, de a legtöbb megfizethetőbb márkától kifutottak már az ilyen méretű modellek – például a Citroën C6, az Opel Signum, a Peugeot 607, de még a Volvo is felfelé kacsint az S90/V90 párossal.
Betűrend szerint F-kategóriaként szokás említeni a luxusautók sorát, úgymint az Audi A8, a BMW 7-es vagy a Mercedes-Benz S-osztály - ilyet sem kínál túl sok márka. Amivel viszont ma szinte kötelező rendelkezni, az a terepjárók szegmensét szinte feledtető SUV, azaz Sport Utility Vehicle (szabad fordításban sport-haszonjármű, jelentés szerint szabadidő-autó). Ez persze lehet különböző méretű, ezért aztán szokás is A-, B-, C-, D-SUV-ként említeni a különféle méretűeket. Az Opel Adam Rocks az első A-SUV-ként debütált a maga minimális futóműemelésével és műanyagozásával, a többi kategóriában viszont már szép számmal említhetnénk képviselőket. A SUV mellett népszerű, ám egyre kevésbé kelendő hárombetűs kategória az MPV, azaz Multi-purpose vehicle (többcélú jármú, magyarul egyterű), ami szintén lehet, mini-, kis, kompakt vagy nagyméretű is.

Hogy a sportautók még hány alfajra bonthatók, abba talán nem érdemes belemenni, miként abba sem, hogy az egyes méret szerint jelölt modellek hányféle karosszériakialakításúak (meredekhátú, szedán, kupé, kabrió - hogy csak az alapvetőeket említsük) lehetnek. Az pedig már igazából csak marketing, hogy az egyes autógyártók még hányféle „új kategóriát” tudnak kitalálni.
Az összes fentihez hozzárakható a prémium varázsszó, netán a hibrid, a szabadidő-autókat jelentő SUV-k mellett pedig mára megszületett (és mind népszerűbb) az ugyancsak mindenféle méretben elképzelhető crossover szegmens, ami alapvetően kategóriaegyesítőt jelent. Jellemzően az egyterűs, szabadidő- és hagyományos autós jegyeket egyesítik. Lehetnek coupék, ritkábban kabriók, de a BMW például az osztályzást véresen komolyan véve Sports Activity Vehicle (SAV) és Sports Activity Coupe (SAC) elnevezéssel illeti szabadidő-autóit, amelyek természetesen sokkalta inkább az aktív életmód kellékei, mintsem haszonállatok. Minél apróbb szegmenst talál meg egy gyártó magának, annál könnyebben hirdetheti: autója a kategóriája legjobbja.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.29. at 12:29
    Permalink

    A cikkben leírtak közül egy valamivel nem értek egyet. Az Opel Signum hogy kerülhet az A6-ossal egy szintre, a felső-középkategóriás szegmensbe. Az rendben, hogy a 607-es Peugeot, stb. ott van, de a Signum egy csapott hátú Vectra. Ebből következően az Vectraval azonos kategóriában kell lennie, ami eggyel alacsonyabb szegmens. Ezt bizonyítja az is, hogy az Opelnak korábban valóban volt felső közepes autója, mégpedig az Omega. Akkoriban (2000 körül) úgy nézett ki az Opel paletta, hogy: Agila (A kat), Corsa (B kat), Astra (C kat), Vectra/Signum (D kat), Omega (E kat).

    Azt még soha nem hallottam, hogy F-kategória, mert mindig mindenki luxusként emlegeti az S Mercit, A8-ast, 7-es BMW-t, de ha logikus a sor, akkor tényleg F.

  • 2017.10.29. at 12:29
    Permalink

    Amúgy érdemes megnézni a Left lane blog kategóriáit, szerintem elég ésszerűen vannak összevetve.

    Ha a racionális dolgokat nézzük akkor pedig egy adott árért kapott autót (motorizáltság, méret felszereltség) keresve
    egy Insignia/Mondeo, egy passzentosabb de rangosabb 3er, vagy egy szellősebb de kisebb alapterületű Audi Q3 kb összevethető használati és élvezeti értékkel bír, itt ott persze eltérő márkaspecifikus akcentusokkal.

  • 2017.10.29. at 12:29
    Permalink

    Felix linkje a leghasznosabb, de hiányzik róla a cikkben említett több kategória is.
    Az A-E szegmensek egyébbként az Európai Bizottság versenyjogi főigazgatóságának piacelemzéséből származnak, vagy legalábbis ők tették nevezetessé. A legtöbb Európai országban használják referenciaként.

    A felső-közép mint elnevezés az NKH német megfelelőjének(Kraftfahrt-Bundesamt) a kategóriáit takarja. Náluk kicsit cizelláltabbak a fenti kategóriák, ezért sok külön kategória, számos ország gyártóinak azonban nincs is felsőközepes autóik, így nincs értelme külön közép / nagy / felsőközépnek mondjuk a Fiat vagy a Renault esetében.

    Pár apró komment: [i]“D-szegmens. Egy biztos, ezek már vezetői autók”[/i]. Nyugat- és Közép-Európában biztos nem. A belgáknál vagy a németeknél a valamelyik prémiumközepes általában mindig dobogós. A gyakorlarban a prémiumközepesek és az ún. nagy családi autók azonos vevők kegyeiért versengenek egymással. ha valakit érdekel hogy mit vezet akkor előbbi, ha kevésbé érdekli akkor a tágasabb utóbbi. Ezek a valódi családi autók, sőt a felső-közepesek kombijai is simán a bérből és fizetésből élők piacán mozog.

    [i]“Volvo is felfelé kacsint az S90/V90 párossal”[/i]. Ezt a marhaságot totál nem értem. Már az S80 is E kategória volt, ez valamivel nagyobb is lett. Miért és merre kacsingatna “fölfelé” az F-be? Kevés lenne ahhoz…?

  • 2017.10.29. at 12:29
    Permalink

    Olyan cikk/segédlet nincs, ami eligazít a kivitelek között, hogy mi a seden, ferdehátú, coupé, shooting brake, spaceback, SUV, kombi, lépcsőshátó, crossover, egyterű stb stb plusz egy tipikus példa rájuk?

  • 2017.10.29. at 12:29
    Permalink

    Kíváncsi lennék, vajon a hétköznapokban mennyire használja az átlagember a “SUV” elnevezést. Ha használják, vajon hogy ejtik: “suv” vagy “szuv”, esetleg helyesen “esz-jú-ví”? Egyébként van egy sanda gyanúm, hogy ezekre a magyar ember a mai napig a “terepjáró” kifejezést használja.

    Emellett azt gondolom, a “roadster” és a “crossover” kifejezések sem használatosak a köznyelvben, mert idegen szavak, amiket nehezen fogad be a magyar nyelv.

    Nekem az nem volt sokáig teljesen világos, mi a különbség a SUV és a crossover között. A cikkből megkaptam a választ.

  • 2017.10.29. at 12:30
    Permalink

    Én is emlékeztem arra, de sokkal inkább a D-szegmensre találtam olyan elnevezést, hogy upper-medium, ami felső-közepet jelent, az E esetén nem találkoztam ilyesmivel. De elismerem, ez egy kényes pont. A Giuliát javítottam.

  • 2017.10.29. at 12:30
    Permalink

    Ha most sikerült megírni ezt a cikket, akkor már van hivatkozási alap ahhoz is, hogy a múltkori Alfás cikkben ki legyen javítva a felső-közép kategória közép kategóriára.
    Az E szegmens más néven felső-közép kategória

Vélemény, hozzászólás?