Villanyautó-paradicsom Budapest, fizetős Tesla-töltő

Több mint ezer töltőhely épül csak a fővárosban

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Biztató megállapodás született a főváros és a Nemzetgazdasági Minisztérium között a Budapesten telepítendő új elektromos töltőhelyekről.

Nemrég számolhattunk be a hazai önkormányzatok pályázati lehetőségéről elektromos töltőpontok telepítéséhez, most pedig a budapesti terveket hagyta jóvá a Fővárosi Közgyűlés. Ennek értelmében 2018. december 31-ig 1100 új töltőpont létesül a fővárosban, köztük 100 gyorstöltővel. Az új töltőpontok zöme közterületen épül, így bárki használhatja majd őket, de némelyik nem nyilvános hozzáférésű telephelyen valósul meg. A helyszíneket a szükséges parkolókkal a fővárosi önkormányzatok biztosítják, „a kormány pedig céltámogatással járul hozzá” a projekthez.
Hirdetés
A 1000 töltőpont tekintélyes mennyiség az önkormányzatoknak kiírt pályázattal ugyanekkorára tervezett állományhoz és a további 150 villámtöltőhöz képest. Pláne, hogy abból a fővárosi önkormányzatok is pályázhatnak a most aláírt megállapodásban szereplőn túl további e-töltőpontokra. Ezenkívül az üzletközpontoknál és fizetőparkolóknál kötelezően előírt töltőhelyekből is sok jut a fővárosra, így bő két év múlva elvileg akár több mint 1500 helyen is tölthetünk majd villanyautót. Már csak a szintén beígért támogatás hiányzik, hogy egyáltalán legyen ennyi tölthető akkumulátoros autó is az országban.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.28. at 02:19
    Permalink

    És miért “tuti zsákutca” azért mert csak vagy azért mert te mondod?

    Ehhez mit szólsz?
    Amint 100ezrével akár milliónyival lesznek éhes olajos autók, sőt már hamarabb is, egyszerűen megbukik ez a rendszer!

  • 2017.10.28. at 02:19
    Permalink

    Ez az elektromos töltögetés így tuti zsákutca. Amint 100ezrével akár milliónyival lesznek éhes akkus autók, sőt már hamarabb is, egyszerűen megbukik ez a rendszer! Normál parkolóhelyet csökkentő, de darabra kevés és kidobott pénz is a méregdrága töltőhely, bár tulajdonképpen ez is cél, csak oda kell tartani a “kuka” fölé a kezet! No ezt nem lehet mindenkinek. 🙂

Vélemény, hozzászólás?