Újabb helyen kínálják a biztonságot és az élményt

Új Hungaroring és Groupama Tanpálya értékesítési pont nyílt

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A legújabb Hungaroring, illetve Tanpálya értékesítési pont megnyitója alkalmából Michelisz Norbit is kérdeztük jövőjéről.


Mostantól nem kell a Hungaroringig mennünk, ha át akarjuk élni az autóversenyzés örömét, ugyanis a Hungaroring és a Groupama Tanpálya beköltözött a Duna Plaza második emeletére is. Noha nem akkora méretekben, mint Mogyoródon, de végre a városban is tanulhatnak a gyerekek a biztonságos közlekedésről és szerezhetnek Hungaroringes élményeket. Az új helyiség elsősorban értékesítési pont szerepet fog betölteni, azonban egy Miniring Boxutcával is várják a gyerekeket, ahol megtanulhatják a közlekedési szabályokat és a biztonságos közlekedés alapjait. Többféle programmal is készülnek, hiszen megtudhattuk, hogy karácsony előtt igen nagy a kereslet az ilyen fajta családi, szülinapi vagy iskolás eseményekre, amelyekkel a most megnyitott értékesítési pont rendelkezik. Azok a gyerkőcök sem fognak unatkozni, akik inkább a sebesség megszállottjai, hiszen az ország leghosszabb Carrera méretarányos játék autóversenypályáján mérhetik össze tudásukat, ráadásul igen nagy „autóparkból” választhatnak. Ez a szolgáltatás bármikor ingyen igénybe vehető, így ha mi éppen a Tanpályára vagy a Forma-1-es futamra váltunk jegyet, csemeténk mehet néhány kört Vettel Forma-1-es autójával.
Az üzlethelyiséget Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója nyitott meg, de hazánk két autósport büszkesége, Michelisz Norbert és Kiss Norbert is tiszteletét tette. Kiss Norbi kérdésünkre elmondta: „Fontos dolognak tartom, hogy a gyerekek már nagyon fiatalon elkezdjenek ismerkedni a közlekedéshez kapcsolódó dolgokkal, és megtanulják a biztonságos közlekedéshez elengedhetetlen tiszteletet és türelmet. Fontos alapot adhat ez nekik, hogy mikor biciklivel, később autóval elkezdenek közlekedni, egymásra vigyázva tudják azt tenni.”
Hirdetés
Michelisz Norbival egy fokkal tovább mentünk. Az itt tanultak esetleges versenypályán való hasznosításáról beszéltünk: „Mikor először versenyzőként voltam a Tanpályán, majdnem minden esetben ért meglepetés és az ember megtanulja, hogy milyen apró mozdulatok is elegendőek ahhoz, hogy az autó olyan irányba mozduljon, ami nem kívánatos. A Tanpálya azért is fontos, mert extrém helyzeteket is kipróbálhatunk, és bármilyen furcsa, de ilyenek nem sűrűn fordulnak elő a versenypályán, hisz például nagy esőzés esetén leintik a futamot. Azonban arra jó, hogy egy sofőrben rögzüljenek a mozdulatok, amik később a versenypályán is hasznosak lehetnek.” Valamint feltettük azt a kérdést is, ami most sokakat foglalkoztat. Milyen autóban láthatjuk jövőre Michelisz Norbit? „Jól esik, hogy ilyen nagy az érdeklődés a téma iránt, de én is csak azt tudom elmondani, hogy a helyzetem nagyon hasonlít a tavalyihoz. Annyi biztos, hogy Hondával fogok versenyezni jövőre is, de hogy milyen színű lesz az autó, azt még nem tudom megmondani.”
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?