Kalapács alá kerül a legelső Range Rover

Újkori árának sokszorosát érheti a 001-es alvázszámú Range Rover

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Árverésre kerül a legelső, már kész ügyfélautóként készített, s a korabeli reklámfilmekhez is használt Range Rover.


Az angol Silverstone Auctions aukciósház szeptember elején tartja Salon Privé rendezvényét, ahol - egyebek mellett - a legelső Range Rover is árverésre kerül. A Land Rover 1970-ben e modellel lépett be a luxusautók világába, a terepen és országúton is helytálló Range Rovert a kor legsokoldalúbb modelljeként említették.
A Range Rover - immár negyedik - aktuális generációjával ma is etalon a luxusterepjárók világában, a legelső példány azonban még értékesebb lehet.
Míg ma már csakis ötajtósként létezik a Range Rover, pályája háromajtósként indult, így természetesen a 001-es alvázszámmal készült legelső példány is "rövid" kasztnis. Az YVB 151H rendszámot viselő példány élete már a gyártástól kezdve érdekesen alakult, 1969. november 24. és december 17. között, vélhetően minden idők leglassabban gyártott példányaként, a teljes gyártógárda oktatását is szolgálva készült. Első forgalomba helyezés dátumaként 1970. január 2. olvasható forgalmi engedélyében, a gyártó utáni első tulajdonos (áprilistól) Michael Forlong volt, aki két reklámfilmet is forgatott ezzel az autóval, s minden bizonnyal utóbbi okán kapta meg elsőként, s jóval a júniusi hivatalos bemutató előtt autóját.
Hirdetés
Később szinte nyoma veszett az autónak, s sima Range-ként adták-vették a tulajdonosok, majd 1990-ben akadt rá egy típusfanatikus, aki 6 év alatt a legapróbb részletekig felújította a gyári fődarabjaival szolgáló, így több szempontból is érdekes és értékes, már akkor is 20 éves autót.
Most viszont teljes komolysággal úgy döntött, hogy eladja a "001-est", s Londonban szeptember 4-én kalapács alá kerül az első Range. A várakozások szerint 100-140 ezer fontot, azaz 41-57,4 millió forintot is érhet. Van új Range is ennyiért, ám ez jobb befektetésnek tűnik.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?