Lopott vagy 11 Ft áramot az elektromos autójához. Letartóztatták

Vécéből tankolta a kocsiját, feljelentették, rabosították

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Érdekelné az elektromos autózás? Azt gondolja, hogy Magyarország egy olyan feljelentgetős ország? Szánalmas sztori Amerikából.


Nem nálunk, de egész népszerű a Nissan Leaf. Teszteltük, szerettük, élhetőnek tartjuk azok számára, akiknek van hol tölteniük, akik jobbára csak városi használatra vennék, s akik meg tudják fizetni.

No, egy amerikai Leaf-tulaj mindenesetre csúnyán pórul járt a "tankolásnál". Mert azt egy nyilvános vécénél bonyolította engedély nélkül, míg a gyerek Djokovicnak tanult. Teniszezett. Emberünk alig dugta rá az autót a hálózatra, amikor is ezt egy polgártárs észrevette, polgártársi kötelességének eleget téve hívta a zsarukat, akik rögzítették a ténynek az ő állását, jegyzőkönyveztek, s a tolvajt jól figyelmeztették, hogy bűncselekményt tetszett elkövetnie, de nagyon ám.
Hirdetés

Azonban be nem vitték. Akkor még nem. A rabosítás néhány nappal később történt. A tulaj bevallotta bűnét, s vagy 20 percig lopta az elektromosságot, valami 5 centtel, úgy 11 forinttal megkárosítva az államot. Kaveh Kamooneh 15 órát töltött a hűvösön. Ott mondjuk közben nyilván kapott vizet, tán enni is, az állam székét és priccsét amortizálta, a rend őre meg azt nyilatkozta, hogy a lopás az lopás, a törvény szent és sérthetetlen, nincs kivétel. Jaj.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.29. at 16:14
    Permalink

    Nincs téma? Látják ott a törvény megsértését szankcionálják. Ez vicc, de hogy jön ide hazánk? Miért kell már megint negatív felhangot használni ránk??? Azt a következtetést vonom le inkább, hogy nálunk nem ezért (pár Ft-ért), hanem akár szemkilövésért (2006 okt 23-24) sem jár semmi… Hát ez van még mindig.

  • 2017.10.29. at 16:14
    Permalink

    Az eset az USA-ban történt, ezért ottani mércét kell használni. Az ottani normák nagyon különböznek a magyartól. Ha belevesszük azt, hogy nálunk egy nyilvános WC használatért 100 vagy 200 Ft-ot kell fizetni alkalmanként, ami felháborító, akkor vegyük hozzá azt is, hogy az USA-ban minden nyilvános WC használat mindenhol ingyenes. Ez az emberekért van. Ilyen körülmények között meglehetősen pofátlan dolog az áram szipkázás ezekről a helyekről.

  • 2017.10.29. at 16:14
    Permalink

    Tisztelt Cikkíró!

    Sajnos, maximálisan nem értek egyet hangvételével. Most az a sikk, hogy kifigurázzuk egy működő jogrend jogos reakcióját. Gondolja, hogy az elkövető morálisan korrektebb volt? Esetleg abban a tévhitben van, hogy ezt a valóban kis csínyt először csinálta, vagy nem ismételné meg?
    Persze elítélhetjük a feljelentőt is. Odamehetett volna az elkövetőhöz, és felszólíthatta volna a jogsértés abbahagyására. Megkockáztatva ezzel nevesítését, egy jó kis őrlőfog kirúgást, esetleg hasba lövést. Ön hazánkban megtenné ezt egy hasonlóan kreol színű honpolgár esetén? Nem inkább a rendőrséghez fordulna?

    Üdvözlettel:
    TE

  • 2017.10.29. at 16:14
    Permalink

    A rendőrnek nincs joga mérlegelni és ez így helyes! Akinek nem tetszik az intézkedés az biztos annak örülne, ha törvény lenne rá, hogy pl. 1000 forintig legális a lopás és a tulajdonosnak ne legyen joga tiltakozni!
    Húsz évvel ezelőtt egy szomszédom leeresztette a kocsim gumijait és beragasztotta a szelepet, mert szerinte az utcán az Ő helyén parkoltam. Tanú volt rá, de a rendőrség nem volt hajlandó intézkedni, mert a kár 3000ft alatt volt. Kárnak egyébként csak a gumiszerelést, centírozást és a tömlőket vették, a kocsiról le-föl és szállítás nem érdekelte őket.
    Azért nem úszta meg: Elköltöztem, majd hónapokkal később (szent este) éppen arra volt dolgom és volt nálam kromofág, -egy évvel később ismét!

  • 2017.10.29. at 16:14
    Permalink

    Lopni bűncselekmény. Ezt Magyarországon sokan poénnak gondolják, de még ha sarkos is a sztori, azért érdemes elgondolkodnia rajta pár ezer hazánk fiának, akik szerint ezt-azt ellopni, elsunnyogni, be nem fizetni tulajdonképpen jó buli (pl. adó,járulékok,buszjegy…..).

    A sokak által annyira sztárolt külföld meg ilyen…

  • 2017.10.29. at 16:14
    Permalink

    Velem is kihúzatták a fúrót a pince lejáróban lévő aljzatból, ahol lakom, pedig sok lakóval ellentétben
    én fizetek közös költséget.
    (Közös “helységből” vettem áramot, mert az volt közelebb, úgy 50 – 100 Ft értékben).
    Lehet, hogy egyszer a TEK rám rúgja majd az ajtót?

  • 2017.10.29. at 16:14
    Permalink

    Lehet, hogy ez most egy viccesnek tűnő cikk, vagy esetleg ki lehet figurázni vele valakit. De ha tányleg több elektromos autó lesz, akkor ezt a problémát kezelni kell. Most csak egy ember töltött pár percet, lehet, hogy jövőre visznek egy hatos elosztót, és az összes teniszező gyerek “sofőrje” ott tölt egész délután. Oké, hogy csak pár forint, de egyrészt sokszor pár forint, az már sok forint, másrészt én sem megyek oda a benzinkútra, hogy srácok lécci csak két decit adjatok, az úgyis csak pár forint.
    Másrészt egy másik autós oldalon olvastam, hogy teszteltek egy elektromos autót, gondolták reggel bemennek a szerkesztőségbe, egész nap töltik, és szépen hazamennek vele. A 2. napon a biztonsági őr kihúzta a konnektorból a töltőt, mert az irodaház többi bérlője felháborodott, hogy a közösből töltik a kocsit, és a ház üzemeltetőjéhez fordult, aki jogosnak találta a kifogást.

Vélemény, hozzászólás?