Indítás indítómotor nélkül? Így kell ezt stílussal csinálni

Videó: a hónap legszebb begurulása egy hatvanéves Maseratival

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Goodwood Road & Racing Club csodálatos múltidéző versenyeivel megint az autórajongók lelkét melengeti. Itt a legszebb videójuk.


Az 1955-ös Maserati 250F volt korának egyik legszebb és egyben egyik eredményes, frontmotoros Forma-1-es versenyautója. Sőt, nem csak volt, az idei Goodwood Members’ Meetingen is ott körözött. Aki nem láthatta akció közben, annak itt ez a kis videó róla. Az ötvenes évek sztárjai, mint Juan Manuel Fangio és Stirling Moss is hajtottak ilyet. Motorja sorhatos, 2,5 literes, ami már a legelső szériában is 220 lóerőt tudott. Az alábbi videón az autót terelő Simon Diffey megpördül a veterán versenygéppel, de szépen visszahozza irányba. Közben viszont megállt a motor, ami azért is kellemetlen, mert a 250F-ben sem akkumulátor, sem indítómotor nincs.
Hirdetés
A betolásban nem tudott neki senki segíteni, de Diffey elég okos volt és gyorsan kapcsolt. Szerencséjére pont irányban állt és enyhén lejtett a pálya is. Nem is kellett mást csináljon, csak kinyúlt a nyitott kasztniból és a hátsó keréknél fogva lökött párat a Maseren. Nem kényszerült így feladni a versenyt, hanem sikerült egyedül begurítania a kocsiját és a sorhatos motor újra szólt a rekedtes hangján.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?