Újabb Porsche titkok a múltból – így fejlesztették a Boxstert

Videó: a Porsche múzeum megmutatja Boxster fejlesztéséhez használt álcázott autót

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A legutóbbi vízhűtéses V8-assal szerelt 911-es után itt a far- helyett középmotoros 911-es. A gyári múzeum megint fellebbent régi titkokat.


Ebben a videóban is egy Porsche 911-esnek tűnő fekete prototípust mutatnak be, mint a korábbi gyári kisfilmen. A Porsche múzeum kincseket és remek sztorikat rejt, mint amilyen az Audi V8-assal hajtott 911-es is volt. Ezt a tesztelésben megfáradt kocsit az 1996-ban megjelent Boxster sorozat fejlesztéséhez használták, és a matrica tanúsága szerint természetesen a Nürburgringet is megjárta. A Boxster koncepció alapja a kínálat lefelé bővítése volt. Hogy a fejlesztés és a gyártás költségei a lehető legalacsonyabbak legyenek, a már készülő első vízhűtéses széria, a 996-os alkatrészeit is felhasználták. Az eredmény siker lett, a vizes 911-es az addiginál kezesebb, vevő-barátabb, GT-hangulatú sportkocsi lett. Kistestvére a 986-os kódon futó első generációs Boxster meg nála jóval alacsonyabb áron kínált stílusos belépőt a Porsche világába.
Hirdetés


A fekete kocsi ennek a sztorinak az emléke. A kilencvenes évek elején indult a fejlesztés, a vízhűtéses motor középre épített verzióját a fekete 911 Targa Turbo testében próbálgatták. A hátsó ablak álca, az takarta a középmotort. Az egyetlen részlet, ami jelzi, hogy nem a farában hordja a motorját, hogy ott nincsen légrés, viszont a hátsó kerekek előtt vannak szívónyílások. A Boxsternek végül az eleje és a megjelenése is túl hasonló lett a 911-eséhez, így a második generációnál stílusban jobban elkülönítették a két sorozatot. Itt kapcsolódott be a Cayman, ami a Boxster fémtetős változata, és mára a gyár egyik legélvezetesebben vezethető terméke.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?