Új a régi ellen – a VW Golf I GTI és Golf VII GTI párharca

Videó: egymás ellen gyorsul a Volkswagen Golf I GTI és Golf VII GTI

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Vajon a régi lenyomhatja az újat, vagy csakis az erősebb győzhet? A 810 kilós és 110 lóerős régi VW Golf helytáll unokájával szemben?


Ha csak a golflabdát mintázó váltógombokat nézzük, akkor alig változott valami az egyes és a hetes Volkswagen Golf GTI között. Aki persze kicsit is jártas az autózás és azon belül a Golf több mint 40 évnyi fejlődésében, azt tudja, hogy két nagyon más autóról van szó. Nemrég bemutattunk mi is egy szép egyes GTI-t, és bár nagyon bejött az alig 810 kilós autó, a mai GTI az ő 220 lóerejével mégis fölényben van. Jól tudják ezt a brit Auto Express magazin szerkesztői is, akik az egyesnek évtizedenként adtak egy másodperc előnyt, hogy szorosabb legyen a viadal.
Hirdetés


Az 1979-es sportos nagypapa ezért kapott jó 3,5 másodperc fórt mai unokájától. A kétszer erősebb, és így is csak 1351 kilós kéziváltós VII-es GTI persze így is ráver, de tisztességesen lépdel a régi GTI is. A végeredmény persze nem meglepetés, hisz a régi 9 másodperc alatt éri el a százas tempót, az újnak elég 6,5 másodperc is.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.28. at 12:35
    Permalink

    Szerintem jól megnéztem a videót, csak az a baj, hogy én egy leírt szövegről “beszélek” nem a videóról.
    Ha elolvasod a szöveget és értelmezed, akkor az köszönő viszonyban sincs a videóval.
    Remélem nem kell jobban kifejtenem, de ha úgy érzed, akkor bővebben is leírom.

  • 2017.10.28. at 12:35
    Permalink

    Ha jól megnézted volna a videót akkor láthattad volna, hogy az 1-es GTI-nek 19,7 míg a VII-es GTI-nek 18.2 másodperc kellett a kijelölt távolság megtételéhez.

  • 2017.10.28. at 12:35
    Permalink

    “Az 1979-es sportos nagypapa ezért kapott jó 3,5 másodperc fórt mai unokájától. A kétszer erősebb, és így is csak 1351 kilós kéziváltós VII-es GTI persze így is ráver”

    Ráver?
    Meg sem tudta közelíteni.

    Miért ne lenne ez hír?
    Mindkettő eljutott a célig. Ezen a szinten azért ez nagy szó 🙂

  • 2017.10.28. at 12:35
    Permalink

    Valakinek biztos sokat fog érni. Nézőpont kérdése!

    Nem olyan rég még egy Ifával dolgoztam, olyan jó munkáim voltak vele, hogy havonta visszakereste az árát. Éveket dolgoztam vele meg sokat javítgattam de mindig megtette amit kellet. Mindenki szemében egy szar volt és én is tudtam hogy egy szar, de annyi pénzt csinált, hogy nem érdekelt és lesz@rtam!

    Nem adom el mert kevés pénzt adnak érte, viszont ha akarok venni egyes Golfot akkor beindítom elmegyek vele dolgozni és 2 golfot veszek azon a pénzen amit keresek vele!

    Az az Ifa többet ér mindennél számomra! Többet ér mint az életed, pedig csak egy sz……..! 🙂

  • 2017.10.28. at 12:35
    Permalink

    Ezt a hozzászólást igazán magadban tarthattad volna…. Balázs ettől még nyugodtan fog aludni 🙂
    10 év múlva kedves irob egy eredeti 1-es GTI többet fog érni mint az életed…. 🙂
    Az én kocsim szerintem már most többet ér, pedig német az is mint a VW… 🙂 de ez kit is érdekel 😀 (ezt különben is magamban tarthattam volna :D)

Vélemény, hozzászólás?