Így teszteli első crossoverét a Jaguar

Videó és gyári képek: nyúzópróbán a Jaguar F-Pace

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Jaguar üti-vágja legújabb modelljét, hogy az tényleg a kategóriája egyik legjobbja lehessen. Sivatagban és jégmezőn is nyúzták.


Az észak-svédországi Arjeplogban mínusz 40 Celsius fokban, Dubaj környékén, a sivatagban meg plusz 50-ben verettek a brit gyár mérnökei a cég első crossoverével. A Jagaur F-Pace meg kell mutassa, hogy az ugrómacskás márka évtizedes lemaradása ellenére is sikerrel be tud lépni az egyre népesebb szabadidő-autó, vagy ahogy ma divatos, a crossover piacra. Ha minden jól jön össze, akkor több hasonló modell fogja az F-Pace-t követni, de addig is neki, az elsőnek kell kiállnia mindenféle megpróbáltatást. A Jaguar-Land Rover extrém klímaviszonyok között működő fejlesztőbázisai mostanában csak vele voltak elfoglalva. Az új brit modellt persze nem igazi terepjárónak szánják, annak ott vannak a konszerntárs Land Roverek.
Hirdetés


Az ígéret szerint ennek az autónak egyaránt ki kell tűnnie minőségben, erőben, dizájnban és emellett még praktikusnak is kell lennie. Arjeplogban, egy külön erre a célra épített, 60 kilométeres tesztpályán róják köreiket a fejlesztéshez használt próbaautók. Az eltérő tapadású felültek mellett akad bőven lejtő és domb is, az igazi jeges offroad pályán nemcsak az összkerékhajtást vizsgálják, hanem a kocsi viselkedését az extrém hidegben. Pár szélességi fokkal arrébb, Dubaj mellett árnyékban is 50 Celsius fok van, a napon parkoló autó belsejében meg 70. A légkondicionálónak persze a trópusi forróságot és a nagy páratartalmat is tudni kell kezelnie, de az érintőképernyős fedélzeti rendszer sem tarthat a melegre tekintettel sziesztát. Az F-Pace hivatalos bemutatója ősszel, Frankfurtban lesz, a forgalmazása jövő év elején kezdődik, de addig még biztosan ad róla információt a gyár.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.28. at 14:54
    Permalink

    Nekem valamiért úgy tűnik hogy anno jobban megnyúzták a prototípusokat. Csak egy kis érdekesség, prototípus teszt 1984-ből: [url]https://www.youtube.com/watch?v=8hjWz33n2bg[/url]

Vélemény, hozzászólás?