A félpótkocsis Renault megugrotta a Lotus F1-est

Videó: megdőlt a kamionos ugratás Guinness rekordja

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Lotus F1-es csapata sajátosan búcsúzott el a Renault-tól: csapatkamionjuk átugrat a versenyautó fölött, közben rekordot is döntöttek.


Elképzelem, ahogy ment az agyalás: Hmm, mit is csináljunk? Esetleg ugrassunk kamionnal, de közben menjen el alatta egy F1-es autó! Ez szerintem jó lesz, ellenvélemény? A Lotus Forma 1-es csapata, szponzorukkal az EMC informatikai céggel kitalált egy olyan versenyszámot, amiben rögtön megdöntötték a Guinness rekordot is.
Hirdetés
A kamionos ugratások hosszúsági rekordja (nem vicc), mint a videóból is látszik, megdőlt. 83 láb és 7 hüvelyk, magyarul 25,476 méter volt a repülés a rámpa vége és a nyergesvontató húzta félpótkocsi fara között mérve. Az akciót az Egyesült Királyságban, a suffolki Bentwaters Parkban hozták össze. A Renault Magnum volánjánál Mike Ryan, a Lotus kormányánál meg Martin Ivanov - mindketten gyakorlott kaszkadőrök. A videót az EMC reklámcéljaira használják, de egyben búcsú is a Renault-tól, a Lotus jövőre már nem francia motorral indul az F1-ben. A látszólag elég nagy költségvetésű videóhoz feláldozták a kamiont, nézd csak meg, milyen rendesen odaverték a flaszterhez.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?