A Lambó vagy a ruszki vadászgép gyorsul jobban?

Videó: orosz repülőnapon Lamborghini Huracán gyorsul a Szu–27 vadászgép ellen

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nem egy hagyományos gyorsulás, de annál látványosabb. A Lambó állórajtból lenyomja a repülőt, de az a 250 kilonewtonos tolóerővel csak nyer.


A legújabb "kicsi" Lamborghiniről, a csodaszép Huracánról már szinte mindent tudunk. A legfrissebb információ vele kapcsoltban, hogy a Car and Driver tesztje szerint jobban gyorsul, mint drágább nagy testvére, az Aventador. Három másodpercen belüli eredményekről van szó, de egy korrekt összevetésig - teljesen azonos körülmények között - kár erről fecsegni, ami viszont tény, hogy a Huracán egy vonzóbb autó.
Hirdetés

Nem sokkal kevésbé érdekes a szovjet légierő számára kifejlesztett Szu-27 Flanker sem. 1984-től van szolgálatban és az oroszok az amerikai F16-osok ellen fejlesztették ki. Hossza majdnem 22 méter. Üzemanyaggal, fegyverzettel a teljes súlya 33 tonna is lehet. Utánégetős, gázturbinás sugárhajtóművei jó 250 kilonewton tolóerőt tudnak felszabadítani. Nem csoda, hogy lenyomta a Lamborghinit. Felszállási sebességét kicsit lassabban éri el viszont, mint ahogy a Huracán sprintel. Az autó az első szakaszon maximális sebességét elérve megelőzi, a nehéz elfogó vadászgép viszont innen kap erőre.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.29. at 03:50
    Permalink

    Ez a ruszkizás pont annyira sértő, mint amikor egy angol Hungarian helyett magyart mond. Szóval mimózák ne olvassák!
    Ez a repülő fantasztikus, különlegességben messze veri az Aventadort. A győzelem meg csak a táv kiválasztásának a kérdése. Ha az autót akarták volna győztesnek, rövidebb távot választanak, mint anno a Ferrari F1-es autója az F16-os vadászgép ellen ’82-ben. Ott a Ferrari nyert.

  • 2017.10.29. at 03:50
    Permalink

    Jó a videó, de ha egy mód van rá, akkor légy-szíves ne ruszkizzanak már (sértő!!!), írják ki hogy orosz! Mellesleg anno nem az f16 ellen fejlesztették ki (az ellen a mig 29-t szánták), hanem az összes amerikai 4-ik generációs harci repülőgép ellen, de elsősorban a nehéz vadász f15 és f 18 ellen! Lásd: http://harcirepulo.hu/Szu-27/index.html

Vélemény, hozzászólás?