Osztrák Porsche 65 évvel ezelőttről?

Videón az 50. Porsche 1949-ből, a volánnál a Pikes Peak győztes Jeff Zwarttal

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Porsche gyári kisfilmjén a különleges, régi autót mutatják be. Karos index, apró motor a kis szürke autóban, ami ráadásul nem is Németországban készült.


Jeff Zwarttól nem áll messze a stuttgarti autógyár. Gyerekként egy ős 911-esen tanult meg vezetni. 1994-ben nyerte meg először a Pikes Peak hegyi felfutó versenyt és azóta már hét kategóriában diadalmaskodott, természetesen mindig Porschéval. A videón az eredeti állapotban megmaradt autót egy magazinnak fotózzák. Ez adta az alkalmat a múltidézésre.
Hirdetés


Zwart állítja, minél több új autót vezet, annál inkább vágyik az ős 356-oshoz hasonló időgépekre, amik lassú és a maiakéhoz képest nehézkes működésükkel a vezetőt is az évtizedekkel ezelőtt megszokott tempóra lassítják. Még a gyorsítás is lassú - mondja. Karos indexeivel, gyenge motorjával ez még tényleg nem volt túl messze a technikáját adó Volkswagen Bogártól. Talán kevesen tudják, de a Porsche 1944 és 1950 között a karintiai Gmündben működött. Mielőtt Stuttgartba települt a cég, még itt elkészült kis szériában az első 50 darab 356-os. Egy ilyen autót elnézve szinte hihetetlen az az út, amit bejártak a legmodernebb 911-esig.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?