Még álcázva, de már megmutatta az Opel az új Corsát

Videón és képeken a legújabb Opel Corsa

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Eljött ideje a váltásnak. Az új Corsát a kémfotók után most maga az Opel mutatta meg, igaz még csak álcázva, de rögtön videón is.


Az 1982 óta ngyártott Opel Corsa aktuális negyedik szériája már régi versenyző a piacon. 2006-ben jelent meg, műszakilag 2010 elején kapott egy kis frissítést, de az év végén a külsejét is felfrissítették, ezzel két füst alatt sikerült az Opelnek még tűzben tartani kisautóját. Ettől függetlenül eredetileg 2012-re szánták a teljesen új, a D szériát váltó E Corsa bemutatását. Az Európa nagyobb részén Opel, a brit szigeteken, jobbkormányos kivitelben Vauxhall néven forgalomba hozott kisautó Párizsban, idén októberben most már tényleg látható lesz. Most még még nagyon korlátozottak a róla tudható adatok, de kezd kirajzolódni, milyen is lesz a Corsa E.
Hirdetés


Az álcafólia alatt egy az előző generációhoz hasonlító sziluettű autó lapul, de ha a méreteit nézzük, az új kisebbnek hat. A fekete-fehér minta nagyon csalóka - nem véletlenül - de a feltételezések szerint is egy kompaktabb kocsi lesz az új. Felmerült annak a lehetősége is, hogy ez nem is egy teljesen új autó, csak a meglévő építőkészlet felhasználásával készített új modell, vagy ha úgy tetszik, erős ráncfelvarrás, így hogy tényleg E lesz-e a széria neve, még nem tudni.

Ami biztos új, az a frontrész, ami átalakítva az Adamhoz és nyilván a többi újabb Opelhez igazodik. Láthatólag változott a fényszórók formája elöl és hátul is. A brit Autocarnak elárulta Michael Harder, az Opel karosszériafejlesztésért felelős vezetője, hogy a teljes beltér új, ahogy az A-oszlop előtti rész és a futómű is. Változtak az oldalsó lemezek is, ez még a fóliázás ellenére is kivehető. Eszerint csak a vázszerkezet és az alapvető kialakítás maradhat a régi.

Legyen akárhogy is, a két korábbi frissítés után most már tényleg ki fog hozni az Opel valami újat, vagy legalábbis annak látszót. Korábban volt szó arról is, hogy a Mokka padlóvázára épülne az E Corsa, de annak módosítása túl költséges lett volna. Ez, a még fejlesztés alatt álló és most maszkolva mutatott Corsa a gyáriak szerint a korábbinál sokkal jobb minőségű beltérrel hódíthat majd. Motorjait is újakra cserélik, biztosan beépítik majd a szentgotthárdi 1,0 literes, háromhengeres 115 lóerős és 170 newtonméteres turbósat. Ezzel már tisztességes menetteljesítményekre lehet képes, ha elkerüli a mai Opelok fő baja, az indokolatlan túlsúly. A fejlesztés ebben a szakaszában még felesleges az autót méltatni, de deklarált cél az is, hogy a szintetikus kormányzáshoz képest egy közvetlenebb kisautó legyen az új Corsa, amihez társulva a futómű felépítésén nem, csak a geometrián és a hangoláson változtatnak. Őszre minden kiderül róla.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?