Így érdemes tárolni a leszerelt abroncsokat

Mutatjuk, miként érdemes tárolni a nem használt gumikat

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Akár otthon, akár szervizben végeztetjük el a gumicserét, fontos, hogy utána az abroncsokat megfelelően tároljuk. Ezzel ugyanis évekkel megnövelhetjük az élettartamukat.


Napokon belül 20 fok fölé emelkedhet a hőmérséklet hazánkban, amely már bőven a bűvös hetes szám felett van. Ideje lecserélni a gumikat, azonban nem csak a cserére, illetve az új abroncsok kiválasztására érdemes figyelni, hanem a tárolásra is. Az idei nyárigumitesztünkben 18 garnitúrát tettük próbára, a teszt alapján mindenki könnyedén kiválaszthatja a neki leginkább megfelelő abroncsot.
Hirdetés
A téli kerekek illetve gumik tárolásával kapcsolatban az alábbiakra érdemes figyelni:
  1. Mielőtt elpakolnánk a leszerelt kerekeket, vízzel alaposan tisztítsuk meg a szennyeződésektől, majd szárítsuk meg őket!
  2. Válasszunk száraz, páramentes helyet a tároláshoz, ahol tartósan 15-20 Celsius fok körüli a hőmérséklet!
  3. Ügyeljünk arra, hogy az abroncsok ne érintkezzenek különböző kemikáliákkal, és ne érje őket napfény!
  4. Mindig jelöljük krétával a kerekeken, hogy hová volt felhelyezve az autónkon!
  5. A felnire szerelt abroncsokat felfüggesztve vagy egymásra rakva, míg a felniről leszerelteket állítva, időnként átforgatva tároljuk!

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.28. at 06:45
    Permalink

    Ahogyan sejthető is, gyak. tökéletesen mindegy a tárolás módja, mert én még nem láttam olyat, hogy fél évet bárhogy ne bírt volna ki egy terheletlen gumi! Viszont felszerelés után, használat közben kegyetlen erőhatások érik, no ezt kell csökkenteni az élettartam növeléséhez. Aki nem hiszi, járjon utána… 🙂

  • 2017.10.28. at 06:45
    Permalink

    Így van! A gumihotelben rosszul tárolják, egymásra fektetve kell tenni őket, ha rajta van a felni! Nekem is így van mindig elrakva a tárolómban. Az egyik nagy gumiscégnél is rossz kép volt, mert a felni nélkülieket egymásra tették. 🙂 Na ezért nem adom én sehova be a sajátjaimat!

  • 2017.10.28. at 06:45
    Permalink

    Nem igazán értem, hogyha leírják a jó megoldást, akkor miért olyan képet töltenek fel, amin pont rosszul tárolják. Ellenpéldának?
    A másik autós oldalon is ugyan ezt csinálták.
    Érdekes a párhuzam. 🙂

Vélemény, hozzászólás?