Titkok és tények 2013-ból: új modellek itthon

2013-as új modellek érkezése Magyarországra

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Új év, új remények, mondják, ráadásul az autógyártók a nem túl combos 2012 ellenére sem engedhetik meg maguknak a lazsálást: a vásárlási kedv felpörgetéséhez újdonságok kellenek. Mi, és mikor érkezik?



Körkérdést intéztünk a Magyarországon forgalmazott autómárkák importőreihez, arra kértük őket, hogy egy kicsit hadd nézzünk bele kristálygömbjükbe, ami a 2013-ra várható új modellek hazai bevezetését illeti. Legtöbben örömmel rendelkezésünkre bocsátották az adatokat, de van olyan forgalmazó is, amely inkább meglepetésnek szánja, hogy idén milyen friss modellekkel rukkol elő, és voltak, akik némi csepegtetés mellett azért titkolóztak is cseppet. Ezért aztán az alább következő táblázatok nem tartalmaznak mindent, és azt is megjegyezzük, hogy egyes időpontok még változhatnak, de a lényeg azért itt van, ezek az autók érkeznek az év folyamán a hazai kereskedésekbe.
Újdonságok A-tól Z-ig I. félév

Márka Január Február Március Április Május Július
Alfa Romeo Giulietta Collezione Giulietta Veloce MITO facelift
Audi A3 Sportback
BMW Mini Paceman/
Paceman JCW
M6 Gran Coupé
Citroën C-Elysée DS3 Cabrio C3 facelift
Dacia Logan
Fiat 500L Trekking
Jeep Wrangler Special S. MOAB Grand Cherokee 2014 Compass
Kia Carens/ pro_cee'd cee'd GT Pro_cee'd GT
Lexus IS
Mazda 6 6 kombi
Mercedes CLA/
E-osztály limuzin és T
A45 AMG
E-osztály kupé és kabrió
Mitsubishi Space Star
Nissan Juke Nismo/
GT-R/
/370Z
Leaf
Opel Adam Cascada
Peugeot 208 GTI/Partner EV 508 2,0 HDI EU6
Renault Fluence facelift Mégane Grandtour GT220 Clio Grandtour, RS, GT/Scénic facelift Captur Kangoo facelift
Seat Leon/Toledo Ibiza Cupra
Skoda Rapid Octavia Octavia kombi Superb facelift
Subaru Forester Outback dízel CVT
Toyota RAV4 Verso
Volkswagen Beetle Cabrio Golf GTI

Már kapható az új Mazda6, februárban kombija is megérkezik, már itt van az olcsó Skoda Rapid, s jön a Magyarországon egyik legnépszerűbb középkategóriás modell, az Octavia utódja is, valamint ugyanebben a méretben frissül a Renault Fluence. Olcsó szedánnal, a (már kapható Peugeot 301 párjával, azaz a) C-Elysée-vel jelentkezik a Citroën is, míg a Nissan nagy lendülettel nyitja a márciust, amikor egyszerre mutatkozik be a Juke Nismo, valamint a GT-R és a 370Z 2013-as modellévre felújított változata, s nem sokkal utána, várhatóan 10 millió forint alatti áron jön a Leaf villanyautó is. Sportosabb lesz a Kia, hiszen a háromajtós pro_cee'd társaságában a 201 lóerős cee'd GT-verziókat is bemutatják. Az Opel prémium kisautója, az Adam márciusban kerül a kereskedésekbe, míg a vászontetős Cascada kabrió a szezonra érkezik, premierje májusra várható. Crossover, szabadidő-autó témában az új RAV4, a Renault Captur, a frissített Subaru Forester jönnek, s megújul a Jeep Grand Cherokee.

Az Audi a második félévre tartogat több izommodellt is, augusztus az RS6 Avant, szeptember az RS7, november pedig az RS Q3 hónapja lesz. A Dacia még tavasszal hozza az új Logant, őszre hagyták a gigantikus MCV kombiváltozatot, valamint a személy- és áruszállító kivitelben egyaránt kapható Dokkert. Nyár közepén jön a Hyundaitól a Grand Santa Fe névre átkeresztelt ix55, s decemberre várható kisautójuk, az i10 premierje. Addigra a Koleos, a Laguna, az Insignia és a Peugeot 3008/5008 modellek is átesnek egy-egy kozmetikai beavatkozáson, októberben pedig megújul a Nissan Note. Az év második felében a legérdekesebb újdonságnak a Suzuki S-Cross ígérkezik, persze arra is kíváncsiak vagyunk, milyen lesz a villanyos BMW, az i3, erre majd decemberben derül fény.
II. félév
Márka Július Augusztus Szeptember Október November December
Alfa Romeo Giulietta 2014 4C
Audi S3 Sportback/RS6 Avant A3 szedán/RS7 Q3 RS/A8 facelift
BMW 4 Coupé i3
Dacia Dokker/Dokker Van Logan MCV
Fiat 500XL
Hyundai Grand Santa Fe i10
Jeep Wrangler Rubicon 10th Anniversary
Lancia Delta 2014 Voyager 2014 Thema 2014
Mercedes S-osztály
Mitsubishi Outlander PHEV
Nissan Micra 2013 Új Note
Opel Insignia facelift
Peugeot 308 3008/5008 facelift
Renault Koleos facelift Laguna facelift
SEAT Leon 3P
Suzuki S-Cross
Volkswagen Golf Variant


Ezekkel az újdonságokkal számolhatunk tehát az idei évben, de kaptunk még pár megosztásra érdemes információt a távolabbi jövőt illetően. Már 2013 végén gyártásba kerül, de csak 2014 februárjában lép piacra az Audi A3 nyitható tetejű változata, előtte azonban még a januárban piacra dobják a Skoda Yeti faceliftes változatát. 2014 tavaszáig kell kibírni a Seat Leon kombijára, és az is biztos, hogy a BMW kompakt sportos terepese, vagyis az X6 kisöccse, azaz az X4 idén már kerül forgalomba, ahogy a Renault Zoe és a többi elektromos Renault sem: 2014-ben már talán elkezdik forgalmazásukat. Velük szemben a Mazda3 megjelenhet az év vége környékén, és a Subarutól is azt a tájékoztatást kaptuk, hogy idén már elképzelhető, hogy hazánkban is kapható lesz a BRZ sportkocsi. Hát ezeket hozza a jövő, mely valójában már a jelen, hiszen lassan véget is ér 2013 első hónapja.
Hirdetés

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?