Valtteri Bottas nem akármilyen Alfa Romeo tulajdonosa lett

A finn pilóta által beszerzett Alfából mindössze félezret készítettek az olaszok

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Valtteri Bottas házon belül vásárolta meg az új játszós autóját. Az Alfa Romeo Formula-1-es pilótája egy Giulia GTAm szedánt vásárolt, amiből mindössze ötszáz darab készült.

Az Alfa Romeo jelenlegi pilótája talán nem veri nagy dobra, de nem mindennapi autókollekcióval büszkélkedhet. A Williams és a Mercedes egykori versenyzőjének legértékesebb autója egy McLaren 675LT Spyder, de áll a garázsában egy Mercedes AMG C 63 is, valamint egy AMG GT Black Series, amit a németektől kapott amolyan búcsúajándékként egyedi fényezéssel. Evidens azonban, hogy az Alfa Romeo versenyzőjeként nem mutat rosszul, ha a közutakon is az olasz márka járműveivel közlekedik a pilóta. Valószínűleg nem pusztán ez áll a mostani vásárlás mögött, ugyanis a finn versenyző már birtokol egy Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio SUV-ot, ami az 505 lóerős teljesítményével szintén nem nevezhető "boltba járós" autónak.
Hirdetés
Ehhez a kollekcióhoz jön még hozzá a már említett Giulia GTAm szedán. A modell az 1965-ös legendás előd előtt tiszteleg, természetesen modern köntösben. A Bottas által átvett autó a jellegzetes Alfa-piros fényezésben pompázik, a küllemnél pedig csak a belbecs mutat jobban: A GTA a Giulia Quadrifoglio alapjaira épül, ellenben 100 kilogrammal könnyebb. A motortérben pedig egy 2.9 literes V6-os bi-turbo motor dolgozik 540 lóerővel, ezzel a Giulia GTAm minden idők legerősebb Alfája.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?