Ezernyolcszáz lóerő az utcákon? A Corbellati ezt ígéri!

1800 lóerős sportautót mutat be a Corbellati március elején

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Senki ne lepődjön meg, ha ismeretlenül cseng számára a Corbellati név. Első autójukat viszik a Genfi Autószalonra, ám egyből a „Holdat célozzák”.


Mi mást tehetnének 1800 lóerővel? Igazából felfoghatatlannak tűnik, ekkora erőt az utcákra szabadítani, ám amennyiben a Corbellati Missile valóban működőképessé válik, akkor tényleg ez fog történni. A Corbellati család évtizedeken keresztül az ékszerüzletben volt érdekelt, de most egy nagy ugrással az autóipart vették célba. Ráadásul eléggé impozáns adatokat közöltek a klasszikus olasz sportautókra emlékeztető autóról.
Egy kilencliteres, duplaturbós, V8-as erőforrás dolgozik benne, amely hatfokozatú (a hátsó tengely elé beépített) sebességváltón és részlegesen önzáró differenciálművön keresztül juttatja 1800 lóerejét a hátsó kerekekhez! A Corbelatti egyébként szeretné, ha az autó elérné az 500 kilométer/órás sebességet, amellyel lenyomnák a Hennessey Venom GT és a Koenigsegg Agera RS szupersportautókat.
Hirdetés
Vajon hol akarják kipróbálni, ekkora sebességgel az autójukat? Csupán egy maroknyi hely létezik a világon, ahol ez lehetséges. A Bugatti például a Volkswagen tesztpályáját (Ehra-Lessien) használta. A Hennessey a Kenendy Űrközpontot, a Koenigsegg pedig egy lezárt közutat Nevadában. Talán a Porsche adhat lehetőséget a Corbellatinak, hogy a Nardo tesztpályán próbálkozzanak? Kíváncsian várjuk, hogy tényleg megvalósul-e a Missile projekt! Elméletileg jövő hét kedden, március 6-án mutatják meg a kész autót a Genfi Autószalonon.

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?