Gyorshajtásért vették el a rendőr jogsiját

186 km/óránál villant a traffipax, bukta a jogsit a zsaru

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Amikor a hóhért akasztják… Egy francia rendőrtisztet gyorshajtáson kaptak Haute-Saône-ban, Kelet-Franciaországban. 186 km/órával hajtott motorjával 110-es korlátozásnál, amikor villant a traffipax.


A közlekedési rendőr, aki elkapta, hivatalosan csak 176 km/órás sebességet írt a jegyzőkönyvbe, de ez is elég volt, hogy kollégájának felfüggesszék a jogosítványát. A kérdésre, miért hajtott ilyen sebességgel, a 46 éves rendőrtiszt - aki a helyi motoros klub elnöke - azt válaszolta, hogy gondjai voltak a járművével, és lemaradt a csoporttól, akikkel együtt motorozott, majd utol akarta érni őket. Nem volt szolgálatban, a saját motorján, civilben utazott.
Hirdetés

Nem tudjuk megmondani, vajon a többi rendfenntartó szerv hogyan tett pontot a történet végére, de egy biztos: a jogosítványát bevonták, és csak utasként folytathatta motoros útját. A zsarut bíróság elé is citálják, valószínűleg kemény pénzbírságot szabnak ki rá, de a francia gyakorlatban az is bevett, hogy lefoglalják a motorját. Csak bízunk benne, hogy Magyarországon is vannak olyan rendőrök, akik akkor is betartatják a törvényt, ha az egyik kollégájuk, netán a főnökük a vétkes.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.30. at 02:02
    Permalink

    Ne legyenek illúzióid a törvény előtti egyenlőségről.

    Városkánkban nappal, zebrán, gázolt egy Főkapitány úr.
    Az áldozat, a gázolást követően beleakadt a kocsiba, és mivel az nem állt meg, több tíz méteren hurcolta maga után.
    Ebbe a hurcolásba halt aztán bele Marika néni.
    A tárgyalásra a helyszínelés adatai már erőst hiányosak voltak. Egyébként is tele volt eljárási hibával. Felfüggesztett lett a vége, még a jogsi sem ugrott.

    Ez úgy 5-6 éve történt.

Vélemény, hozzászólás?