Felpaprikázták a Volvo V40-est

200 lóerőre nőtt a Volvo V40 T3 teljesítménye

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Szexi vadállatot faragtak a Heico Sportiv szakemberei a kompakt Volvóból. A V40-est a Pirelli ötvenéves németországi jelenlétének tiszteletére szabták át.


A német tuningműhely és az olasz gumigyártó már négy éve szoros partnerek, így ez a munka a közös együttműködés koronájának is tekinthető. Mi tagadás, az eredmény látványos és szívdobogtató, ebbe a kocsiba vélhetően öröm beülni, az alumínium pedálokat taposni pedig külön élvezet lehet.
Hirdetés

A Heico Sportiv a Volvo V40 150 lovas T3-as motorját vette kezelésbe, a Ford által fejlesztett 1,6 literes benzines turbómotor erejét 33 százalékkal növelték meg. Az immár 200 lovas motor nyomatékát is emelték, az 240 Nm helyett immár 300 szabadul az első kerekekre. Bár így sem sportkocsi a V40-es, de amellett, hogy úgy vadul néz ki, álló helyzetből 7,9 másodperc alatt ugrik 100 kilométer/órás sebességre. A tuningolt modell végsebessége 230 kilométer/óra. Fényezése fekete, felnijei is sötétek, figyelemfelkeltő a kocsin körbefutó piros csík. Lökhárítói egyediek, a kipufogóvégek karakteresek, a 19 hüvelykes felniken természetesen Pirelli P Zero gumik feszülnek.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?