Új importőrt kap a Jaguar Land Rover csoport hazánkban

2020 áprilisától a Jaguar Land Rover forgalmazója is a WAE lesz

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Hazánkban is elnyerte a Jaguar Land Rover kizárólagos importőri jogát az AutoWallis Nyrt. leányvállalata, a Wallis Automotive Europe.


Korábban is lehetett arról pletykákat hallani, hogy új forgalmazóhoz kerülhet hazánkban a Jaguar Land Rover. Leginkább a Wallis Automotive Europe (WAE) neve merült fel, hiszen ez a cég 2016 óta képviseli az említett márkákat a közép-kelet-európai piacon. Kezdetben hét országban (Albánia, Bosznia-Hercegovina, Horvátország, Macedónia, Montenegró, Szerbia, Szlovénia) voltak importőrök, ami idén tavasszal kiegészült Koszovóval, most pedig már hivatalos, hogy 2020 áprilisától Magyarországgal is bővül a lista, ezzel kilenc országra bővítve a két márkához kapcsolódó nemzetközi jelenlétet.
A megállapodás alapján jövő áprilisig még a holland székhelyű AutoBinck csoport képviseli a magyar piacon a Jaguar Land Rovert, és a WAE-val szorosan együttműködnek annak érdekében, hogy sikeres legyen az átadás-átvétel. Az új forgalmazói joggal az AutoWallis tovább halad a tavasszal meghirdetett stratégia mentén, melyben 2024-ig árbevételének duplázását tervezi organikus és akvizíciós úton. Ormosy Gábor, az AutoWallis Nyrt. vezérigazgatója elmondta: azzal számolnak, hogy a Jaguar Land Rover magyar piacának potenciális mérete közel akkora, mint a másik nyolc ország együtt, ahol 2018-ban összesen 1577 darab autót adtak el, így ezzel a lépéssel a csoport tovább erősíti piaci pozícióját a közép és délkelet-európai régióban.
Hirdetés
A WAE az AutoWallis csoport dinamikusan fejlődő tagja, közel 30 éves független gépjármű nagykereskedelmi múlttal rendelkezik. A Jaguar és Land Rover mellett jelenleg két ázsiai „4x4 specialista” gyártót képvisel: a japán Isuzut Magyarországon, míg a dél-koreai Ssangyongot Csehországban, Romániában és Szlovákiában is forgalmazza. A WAE tevékenységének köszönhetően az AutoWallis az elmúlt években dinamikusan növelte nemzetközi disztribúciós üzletágában az eladott új autók számát, amely így 2018-ban már meghaladta az 1700 darabot. Az Isuzu és a Ssangyong mellett az AutoWallis csoport által Magyarországon árult márkák közé tartozik még a prémium autópiacon meghatározó BMW, valamint a MINI és a Maserati is.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?