Elköszön a dízel és benzines autóktól Franciaország

2040-től nem kerülhet forgalomba új benzin- és dízelüzemű autó Franciaországban

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Drasztikus terveket hozott nyilvánosságra a francia állam. 2050-re karbonsemleges országgá akarnak válni, ahol nincs helye hagyományos autóknak.


Teljesen eltörölné a benzin és dízelüzemű autókat Franciaországban az új vezetőség. Emmanuel Macron kormányának környezetvédelmi minisztere, Nicolas Hulot drasztikus tervekről tett bejelentést, aminek lényege, hogy 2050-ig karbonsemlegessé tennék az országot, azaz semmilyen környezetszennyező tevékenység, vagy gép nem működhet majd az országban. Ez természetesen masszívan érinti az autókat, amikből 2040 után csak és kizárólag tisztán villanyüzeműt lehetne forgalomba helyezni.
Hirdetés
Franciaország már korábban is fellépett a dízel és benzinüzemű autók ellen, de azoktól teljesen meg is válnának. Ez persze a tulajdonosokat elég durván érintené pénzügyileg, így a kormány támogatást adna villanyautó beszerzésre. Első körben az 1997 előtti dízel és 2001 előtti benzines autót cserélőknek szól a támogatás új, vagy használt villanyautóra.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.27. at 16:32
    Permalink

    Megszűnik a turizmus is, mert Franciaország kizárólag akkumulátoros autókat enged be és gondolom a határon pedig ott várakoznak a villany teherautók, hogy európa többi országából érkező tranzit árut átpakolják. Természetesen az európai folyókon érkező belsőégésű motorral szerelt hajókat is félreállítják és elő az evezőkkel. Gondolom a repülőgépek is akkumulátorról fognak menni és a diesel mozdonyok is áramszedővel lesznek felszerelve.

  • 2017.10.27. at 16:32
    Permalink

    Szerintem is inkább azon kellene rugózni, Trump miért lépett ki a klímaegyezményből. Annak szerintem sokkal nagyobb hatása lenne mint ennek….

  • 2017.10.27. at 16:32
    Permalink

    Ismét gyönyörű példáját láthatjuk annak, amikor egy politikus nem gondolkodik, csak cselekszik a népszerűség érdekében. Csak azt felejtik el, hogy a “sötétzöldek” ugyan hangosak, de azért nem ők vannak többségben. Remélem a választók jjózan többsége majd megbünteti őket ezért.
    Oké, szabaduljunk meg a dízelektől (azoktól is csak a városokban, és azoktól, amik kormolnak – ezek kiszűrésére lennének módszerek a városi forgalomban is, lézeres mérőkapukkal), de, hogy minden belsőégésű motoros kocsit, legyen akár gyönyörű veterán, majd ki kelljen vonni a forgalomból?Ezeknek elgurult a gyógyszere, vagy nem gurult el, csak alkoholt ittak rá.

  • 2017.10.27. at 16:32
    Permalink

    nagy kedvencem az autósokon való rugózás. A VILÁGON ! az autósok 10%-át teszik ki a co2 kibocsájtásnak. A benzineseket jó hibridként kell fejleszteni és ennyi a dízelt mivel kevés co2-t, de rengeteg nox-ot okád, ami egészségre ártalmas szimplán betiltani.
    ezek mellett marad még 90%- más kibocsájáts !!! amivel szerintem valójában foglalkozni kellene és nem az autósakat b@szogatni. úgy mint (teher,személy szállítás -vízen,földön,levegőben-,gyárak)

  • 2017.10.27. at 16:32
    Permalink

    Az autóipari része egyáltalán nem drasztikus. Sokkal meredekebb, hogy a vegyiparral, acéliparral műanyagiparral, lakossági földgáz felhasználással stb. is nullára tervez(né)nek.

Vélemény, hozzászólás?