Elkelt Steven Tyler Venom GT-je

231 milliót fizettek az Aerosmith énekesének sportkocsijáért

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A rocklegenda épp jókor értékesítette igencsak ritka sportkocsiját. A hatalmas bevétel viszont jótékony célokat szolgál, a vevő több exkluzív ajándékot is kapott a kocsi mellé.


A világ leggyorsabb autójaként rekordot döntött Hennessey Venom GT gyártása épp a múlt héten fejeződött be. Az amerikai tuningcég nagyrészt saját gyártású sportautójából csupán 13 darab készült, aminek egyikét, pontosabban a legelső roadster kivitelt Steven Tyler, az Aerosmith énekese rendelte. A rocklegenda a neves Scottsdale-i Barret-Jackson aukción értékesítette autóját személyesen, a koromfekete, 2,7 másodperc alatt százra gyorsuló villámért több mint 231 millió forintnak megfelelő összeget fizetett az új tulajdonos.
Hirdetés
Nem csak az 1200 lóerős sportkocsit kapta a közel felfoghatatlan összegért. Az énekes egy személyre szóló, az Aerosmith minden tagja által aláírt gitárt és Mauin álló saját nyaralójának kulcsát adta át egy teljes hétre. Az összeget a zenekar 1989-es slágere, a Janie’s Got a Gun után Janie alapítványra keresztelt, bántalmazott lányokat segítő alapítvány javára ajánlotta fel az énekes. A Venom GT új tulaja komoly üzletet csinált, a Hennessey gépe igencsak ritka, mivel már nem készül több, az ára csak fölfelé ível majd.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?