Teszten is csak 4,4 litert fogyaszt a 416 lóerős Porsche

30 százalékkal többet kér a gyári értéknél, s erre még büszke is a gyártó

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Megkezdte a Panamera S-E Hybrid teszteltetését a Porsche. 42 újságíró 1200 kilométert, 4,4 literes átlaggal tett meg vele. Ez jelentősen több mint a 3,1 literes gyári érték, a körülmények ismeretében azonban mégis nagyon kedvező.

Alig két hete mutatkozott be a mesés számokat, 416 lóerős összteljesítményt, 590 newtonméter nyomatékot és 3,1 l/100 km vegyes fogyasztást ígérő Porsche Panamera S E-Hybrid, s már meg is volt az első szélesebb körű újságírói teszt. Ezúttal a kiváltságos zsurnalisztákat nem a szupertakarékos luxuskupé megismertetésére, hanem a gyári étvágy valósságának bizonyítására invitálták a gyáriak.
Hirdetés

A 42 szerencsés tollnok összesen 1200 kilométert tehetett meg az új szuperhibriddel. A teljes út vegyes fogyasztási értéke 4,4 l/100 km lett, amire még úgy is büszke a Porsche, hogy az csaknem 30 százalékkal magasabb, mint a gyári norma. A tesztelés során ugyanis minden autóban 3-4 felnőtt ült, s az egyenként 28,7 kilométeres tesztkör 6,5 kilométeres városi szakaszt tartalmazott Hockenheimben, 9,2 km-t országúton és 13-at autópályán. Az autók bekapcsolt légkondicionálóval futottak és autópályán 230 km/órás tempót is elérték. Ezek alapján az említett, még mindig bőven 5 liter alatti étvágy is valóban rekorder, a legtakarékosabb versenyző amúgy 2,8 literes átlaggal teljesítette az etapot, a 36 kilométeresnek ígért elektromos hatótávot állítólag a tesztelés alatt is hozta a Panamera S-E Hybrid - persze csak fedélzeti számítógép szerint, ugyanis az egész próbakör nem volt olyan hosszú.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.30. at 03:05
    Permalink

    Igaza van Irob-nak! A Porsche hülyénke nézi az embereket. Legalább 500 km-t kellett volna autózni egyszerre, akkor már nagyon máshogy alakult volna a fogyasztás. Szánalmas. Manaspág ezzel trükköznek, hogy beletesznek egy villanymotort, amivel 30 km-t lehet autózni, és ilyen irreális fogyasztási adatokat adnak meg. Idióták.

  • 2017.10.30. at 03:05
    Permalink

    Akinek ennyi pénze van közlekedési eszközre, tojna a 4,4 literre! Parasztvakítás környezetvédelemnek álcázva. Mennyi energia kellett hogy előállítsák az autót?

  • 2017.10.30. at 03:05
    Permalink

    Szerintem meg hülyeség!
    36 kilométeres elektromos hatótáv! Szóval minden szakmai analfabéta firkásznak, feltöltött akksival kellett 28,5 kilométert megtenni! Csodás teljesítmény!

Vélemény, hozzászólás?