A Civic Type R nem játék, kivéve ezt

320 000 szabvány kockából rakták össze ezt a Honda Civic Type R-t

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az életnagyságú autók megépítése Legóból mára igazi divattá vált. Az 1:1-es méretarányú modellekhez speciális tervezés szükséges, és több mint ezer munkaóra a megépítésükhöz.

Olyan divat lett Legóból életnagyságú autókat építeni, mint márkanagykövetet választani, ma már szinte minden márka él a lehetőséggel. Most éppen a Honda egyik modelljét másolták le a Lego klasszikus kockáiból, az életnagyságú modell érdekessége, hogy tervezésekor csak a kereskedelmi forgalomban lévő kockákkal dolgozzanak, vagyis kis túlzással, ha van 320 000 darab megfelelő Legód otthon, akkor te is össze tudod rakni.
Hirdetés
A modell súlya csaknem megegyezik az eredeti autóéval, ahogy méretei is. A részletgazdag kivitelezéskor különösen figyeltek a feliratokra, a piros féknyergeken is kiolvashatjuk a Brembót. Emellett minden lámpája is működik, ami különleges hangulatot ad a nem kisméretű makettnek, amit egy kilenc fős csapat 1300 munkaóra alatt épített föl rétegről rétegre. A makettet több helyszínen is ki fogják állítani, sajnálatos módon egyelőre csak Ausztráliában, az első élő megjelenése április 28-án lesz a Lego Masters fesztiválon.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?