Négyturbós dízelt passzírozott az X3-ba az Alpina

388 lóerő, 4,6 másodperces gyorsulás a családi SUV-ban

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A BMW X3 talán a legreálisabb SUV a BMW-nél, méretre pont elég nagy, de még épp nem tolakodó, most pedig villámgyors is lehet az Alpina jóvoltából.


Ha a BMW kihoz egy új modellt, abban biztosak lehetünk, hogy az Alpina is, hiszen szoros kapcsolatban állnak egymással. Az Alpina erősen átdolgozza a legújabb BMW modelleket, esetenként motort is cserél, de arra is megvan a képességük, hogy a V8-asból annyi erőt hozzanak ki, amivel képesek megfogni a V12-es M760Li-t is. Most viszont a legújabb családi SUV volt terítéken, az új X3 pedig nem szabadulhatott tőlük jelentős tuning nélkül, az XD3 pedig a márkához hűen bitang erős lett.
Hirdetés

Az amúgy is selymesen járó 30d 265 lóerőt és 620 Nm nyomatékot teljesít gyárilag, az Alpinánál viszont négy turbóval lélegeztetik a 3,0 literes sorhatos dízelt. Ennek eredménye 388 lóerő és 770 Nm nyomaték, amivel a családi SUV 0-100-as sprintje 4,6 másodperc. A jobbkormányos kivitel ennél valamivel halványabb, ott csak két turbót kap a hathengeres, amivel 333 lóerőt és továbbra sem szerény 700 Nm nyomatékot teljesít, gyorsulása pedig 4,9 másodperc. Az Alpina áthangolta az xDrive összkerékhajtás szoftverét is, valamint az adaptív futómű hangolását. Alapesetben 20 colos felniket kap, feláras a fotókon is látható, rendkívül peres gumikat hordó 22 colos klasszikus sokküllős alufelni. Az Alpina XD3 2018 második felétől lesz rendelhető.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?