A turbós után itt a kompresszoros Lexus is

450 lóerőt ad a kompresszorral töltött Lexus LX 570

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az itthon zömében hibrideket értékesítő Lexus nemrégiben jelentette be első turbómotorját. Kuvaitban pedig már kompresszoros is van.


Korábban távol állt a turbómotor a Lexustól, ma sem árul még ilyet, az új NX kompakt SUV azonban már turbós alapmotort kínál majd, s az az IS jelenlegi szívó alapbenzinesét is az válthatja majd. A hibridjeiről ismert márka most pedig újabb doppingolt variánsát mutatta be, Kuvait piacán debütált az LX 570 Supercharger, azaz a Toyota Land Cruiser Lexus-megfelelőjének kompresszorral töltött variánsa.
Az üzemanyagárak szempontjából jelentős eltérést mutató piac számára kínált LX 570 kompresszorral töltött variánsa 450 lóerőt hoz ki az 5,7 literes V8-asból. A Hennessey hasonló módszerrel 500 lóerőt is előcsalt már a blokkból, ám a gyári verzió teljesítménye sem kevesellhető. A V8-as a dopping után is hatsebességes automata váltón és Torsen központi differenciálművön keresztül hajt; akár 6,6 másodperc alatt is képes 100 km/órás tempóra gyorsítani a jócskán több mint 2 tonnás monstrumot.
A különleges kiadás egyébiránt xenon fényszórókat, LED menetfényeket, elektromos csomagtérajtót, első-hátsó parkolóradarokat és kamerákat, valamint navigációt is sorol. Az utastérbe a márkától megszokott Mark Levinson hifi, hűthető első-hátsó ülések, bőrkárpitozás és fabetétek sora egyaránt jár.
Hirdetés
A kompresszoros LX 570 megjelenése Kuvait piaca után egyéb öbölországokban is várható, máshol azonban kevéssé. Fogyasztásáról egyelőre nincs információ, mivel az nem tétel ott, ahol a hazai árszint tizedét kell csak fizetni a benzinért.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?