Lesz RS változat az Audi Q5-ből

450 lóerővel jön az Audi Q5 RS

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A legfrissebb jelentés szerint az Audinál azt tervezik, hogy egy teljes értékű RS változatot dobnak piacra a Q5 modellből.


Az ingolstadtiak potenciált látnak az RS kínálat bővítésében. Ők is érzik, hogy egyre nagyobb a kereslet a nagy teljesítményű SUV-okra. A Q3 RS modell az előzetes várakozásokat is túlszárnyalta, így reális, hogy a Q5 esetében is elgondolkodtak az RS változaton. Várhatóan azt a V6-os biturbót kapja majd meg, amit a közelgő RS4 és RS5. Az új blokk a korábbi 4,2 literes V8-as szívót helyettesíti. Erőből nem lesz hiány, akár 450 lóerőnél is többet szabadíthatunk majd az aszfaltra.
Hirdetés

Ami a hajtást illeti, a Q5 zászlóshajója a jól megszokott quattro rendszerrel érkezik, amely az RS4 és RS5 duóban debütáló duplakuplungos S tronic váltóval egészül ki. Az újdonságot elsőként idén ősszel, a Párizsi Autószalonon láthatjuk, ezt követően indul el a gyártás a mexikói üzemben.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?