Új gyárat épít itthon a Continental

450 új munkahelyet hoz létre Debrecenben a Continental

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Tovább terjeszkedik itthon a Continental. Ezúttal Kelet-Magyarországon létesít egy 7000 négyzetméteres telephelyet, amelynek beruházása a 100 millió eurót is meghaladhatja.


A Continentalról a legtöbbeknek a gumiabroncs jut eszükbe. A német cég viszont ennél sokkal szélesebb körben van jelen az autógyártásban, számos gyártónál komoly beszállítóként van jelen az autóiparban. Hazánkban jelenleg hat gyár és a gumiabroncs képviselet mellett hamarosan egy új szoftverfejlesztő központ is épül a fővárosban. Ezen felül pedig Debrecenben is létesítenek egy telephelyet, amely jövőre kezdi meg a működését. Az üzemben járműelektronikai alkatrészeket gyártanak majd, melyek az EU-s piacokra készülnek. A 7000 négyzetméteren elterülő létesítmény 450 embernek ad majd munkát, az alapkőletétel idén ősz körül várható.
Hirdetés

"A Continental új gyáregységének létesítése egy újabb bizonyítéka annak, hogy Magyarország az autóipari beruházásokat tekintve az egyik legvonzóbb ország Európában. A magyarok szakértelmére, termelékenységére és kreativitására alapozva, illetve a stratégiai földrajzi elhelyezkedésnek és kedvező gyártási költségeknek köszönhetően a Magyarországon jelenlévő autóipari gyártók folyamatosan bővítik tevékenységüket és fejlesztik termékeiket, ami hosszú távú elköteleződést jelent a részükről. A Continental új létesítménye tovább növeli Magyarország versenyképességét, és megerősíti regionális központi pozícióját az autóiparban." – mondta Ésik Róbert, a Nemzeti Befektetési Ügynökség elnöke.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?