Tűzveszélyes modelleket hív vissza a Volvo

500 ezer autót hív vissza a Volvo

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Extrém helyzetekben, de lángra kaphat néhány Volvo, ezért inkább a visszahívás és a javítás mellett döntött a Volvo.

Rendkívül ritka esetben, főleg extrém terhelés hatására a műanyag szívócső megolvadhat, deformálódhat, ami viszont akár tüzet is okozhat. Ezért az érintett autókat a Volvo visszahívja, hogy strapabíróbbra cseréljék az alkatrészt. Összesen 507 ezer autó érintett a visszahívásban és lényegében az egész paletta. Szóval a 2014 és 2019 között gyártott, négyhengeres, kétliteres dízelmotorral felszerelt S60, S80, S90, V40, V60, V70, V90, XC60 és XC90 modellek tulajdonosa számíthatnak rá, hogy felkeresik őket a Volvo illetékesei. A hazai ügyfelek is várhatják már e héten a szervizértesítőt, hazánkban 2200 autó érintett.
Hirdetés
Természetesen a tulajdonosokat semmilyen költség nem terheli emiatt, az alkatrész cseréjének minden centjét a Volvo állja. Szerencsére eddig nem érkezett hír arról, hogy a problémás alkatrész miatt baleset vagy sérülés történt volna, sőt valójában még tűzeset sem következett be miatta, de a Volvo inkább nem bízza a véletlenre a dolgot, ezért is döntöttek a visszahívás mellett. A visszahívás mellett az Automotive News szakportál megemlítette azt is, hogy a svéd vállalat több száz dolgozójának elbocsátását tervezi költségcsökkentés miatt. A Volvo nem tagadta ezt a tényt, de hozzátették, hogy a gyári munkások állása nincs veszélyben a termelésben dolgozó embereknek nem kell aggódniuk az állásuk miatt, a létszám leépítést más területen tervezik.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?