Forma-1 szívű Infiniti Q60 Genfben

500 lóerős az Infiniti Q60 Black S koncepció

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Koncepciót dob be és éberen figyeli a reakciókat az Infinti. Ez a tervük az F1 hibrid rendszerrel felvértezett Q60-nal. Elég vad lett!


Utcai autóban eddig nem használt, a Forma-1 világában fejlesztett hibridrendszerrel rázza fel az állóvizet az Infiniti Genfben. Az F1-ből jól ismert KERS energia-visszanyerő rendszert egy duplaturbós V6-ossal és összkerékhajtással felvértezett vadiúj Infiniti Q60 sportkupéba építették a japán márka mérnökei a Renault gyári F1 csapatával együttműködésben. A különleges rendszer a fékekben és a forró kipufogókban felgyülemlett energiát egy lítium-ion akkumulátorcsomagban tárolná, hogy azt később a főtengely és a turbó kompresszor teljesítményének növelésére használja. Akár 500 lóerőt is várnak tőle és az alapmodell amúgy sem szerény 5,0 másodperces 0-100-as futásánál jobb, szinte turbólyuk nélküli gyorsulást. Az egyelőre csak koncepció szintjén létező teljesítménymodell a Black S nevet kapja és nagy feladatot szánnak neki: reakciókat kell kiváltson a nagyközönségből. Ha a visszajelzések jók lesznek, az Infiniti komolyan elgondolkozik egy teljesítmény-orientált almárka elindításán. A Renault-Nissan együttműködés sportos luxusmárkája korábban a Red Bull Racinggel karöltve fejlesztett, ám az osztrák csapat az Aston Martinra váltott (született is gyorsan egy szupersportautó), így a japánoknak új csapat után kellett nézniük. Úgy tűnik, házon belül maradtak és a Renault Sport F1 Team mellett döntöttek.
Hirdetés
Nem csak a hajtása különleges, a külsőn is komolyat vadítottak. Teljesen újak az első és hátsó lökhárítók, valamint a szoknya is. Nem kevés a légterelőelem, egy masszív szárny is került rá, a motorháztető két légbeömlőt kapott. A titán kipufogókat középre vezették, a sarkokban méretes diffúzorok gondoskodnak a leszorítóerőről. A 21 colos felniket direkt a Black S-hez készítették. A hazánkban nemrég bemutatkozott Q60 egy 2,0 literes benzines és egy 3,0 literes V6 benzinessel érhető el, előbbi 12 990 000 Ft, utóbbi 18 090 000 Ft alapártól indul. Egy Black S féle felhúzott modell a frissen fejlesztett hajtással valószínűleg ennél jóval drágább lenne. Hogy milyen karriert fut az F1-szívvel felvértezett Infiniti Q60, az az autószalon után derül ki igazán. Talán a korábban belebegtetett SUV és villanysportautó terveikről is megtudhatunk részleteket.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?