Ssangyong dizájnert igazolt az MG?

A birt autógyár furcsa arcú szabadidő-autót dob piacra

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Hector néven debütált az MG új szabadidő-autója, ami csak a világ kis részét riogatja majd.

Mivel csak jobbkormányos autókat gyárt a kínai kézbe került MG, ezért az új szabadidő-autója is csak világ azon tájaira juthat el, ahol hasonló módon közlekednek, mint Nagy-Britanniában. Ám valójában kizárólag az indiai piacra szánják újdonságukat, bár, ha jól fogy valószínűleg megpróbálkoznak vele máshol is.
Hirdetés
Sokan máris a Mahindra XUV500-at látják benne és való igaz, az arányai hasonlóak hozzá, de a részletmegoldások annyira kaotikusnak tűnnek, mintha egy régebbi SsangYong ihlette volna. Mondjuk nem nehéz belelátni egy Mazdát sem a hűtőrács miatt, hátul meg egy Audit. Elöl a nappali menetfények felül helyezkednek el és a fényszóróknak osztották ki az alsóbb helyeket. A motorpaletta kéttagú. A benzines 1,5 literes turbós és 48 voltos hibridrendszerrel megspékelt. Összesen 143 lóerőt tud 250 Nm forgatónyomaték társaságában, míg a kétliteres dízel a Fiat „raktárából” érkező 170 lóerős egység, hatfokozatú manuális sebességváltóval. Viszont a benzines kérhető duplakuplungos változattal. Indiában júliusban indul a forgalmazása, jövőre pedig egy harmadik üléssorral felszerelt változatot is ígérnek belőle.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?