Kínai gyártásúak lehetnek az új Minik

A BMW jelenleg a Great Wallal tárgyal, átszerveznék a Minik gyártását

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Minik gyártása most először kerülhet ki Európából, egyenesen Kínába szerveznék át a gyártósorokat, de az új elektromos Mini maradna.


Tárgyalásokat folytat a BMW a kínai Grat Wallal, az egészen vállalható SUV-okat gyártó vállalatnál csinálnának helyet a Minik gyártásának. Bár az elektromos Mini érkezéséről szóló hírhez hozzátették, annak gyártása az angliai Oxfordban történik majd, a többi Mini gyártását kibővítenék egy ázsiai üzemmel. Ez lenne az első alkalom, hogy a Mini nagyon régre visszanyúló történelmében először Európán kívül készülnének az autók.
Hirdetés

A BMW-nek nem ismeretlen terep Kína, hiszen a Brilliance-szal már évek óta együttműködnek, és annak gyáraiban készülnek a helyi piacra szánt bajor modellek. A Great Wallnak elég jó lehetőség lenne a BMW-vel kötött megállapodás, mivel jelenleg nincsenek ilyen szintű nemzetközi kapcsolataik más autógyártókkal. Terjeszkedésére a Great Wall már jó ideje tervezi egy amerikai üzem felhúzását, ebben akár még segítségére is lehet a BMW a közeljövőben.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?