Plug-in hibrid is érkezik majd a C5 Aircrossból

A Citroën is szorgosan fejleszti villanyhajtású autóit

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Hálózatról tölthető hibridként is megmutatják a Párizsi Autószalonon az új Citroën C5 Aircross szabadidő-autót.


Először mutatja meg Európában élőben az új C5 Aircrosst a Citroën, ám a Kínában már bemutatott szabadidő-autóból egy hibridet is elkészítettek, bár az csak tanulmányautóként jelenik meg a márka standján. A hálózatról is tölthető változat sötétkék-fehér fényezést kapott, emellett anodizált kék színfoltok (az első lökhárítón, az Airbump elemeken és a tetőrudak alján), valamint a villamosításra utaló grafikus motívumok is díszítik.
A hibrid meghajtásról a hátsó ajtón látható felirat is árulkodik, ugyanis, ha az egyedi fényezés nélkül állítanák ki, akkor lényegében nem különbözne a sima változattól. A kék-fehér színvilág az utastérben is visszaköszön egyébként, bár nem pont fehér, inkább bézs színű bőr és szövet borítja az üléseket, illetve a műszerfalat. Ám az üléstámlák tetején, valamint a műszerfalon a kék díszbetétek is feltűnnek. A vezető előtt 12,3 colos digitális kijelző szolgáltat adatokat, míg a középkonzol tetején 8 colos, érintőképernyőről vezérelhető a multimédiás rendszer.
Hirdetés

A tanulmányautóból előreláthatóan 2020 elejére válik szériaérett járgány, ám a nyomdokain 2023-ra a modellválaszték 80 százaléka, 2025-re pedig a 100 százaléka rendelkezik majd valamilyen elektromos változattal.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?