Mi újság a Citroënnél? Új hajtásláncok és felszereltség

A Citroën új opciókkal kedveskedik vásárlóinak, a C4 Cactus és C5 Aircross is változik

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Új felszereltségi szintet kap a C4 Cactus, a C5 Aircross motorkínálatát pedig átalakítják, sőt, egy hibrid hajtásláncot is bevezetnek.

Új csomagokkal teszi változatosabbá modelljeit a Citroën. A márka fokozatosan vezeti be C-Series (C-Sorozat) elnevezésű felszereltségi szintjeit a C3, C4 és C5 különböző változatain, most a C4 Cactuson mutatták be ezt az új opciót. Legfontosabb változásként új színekkel érhető el a crossover, a fekete, szürke és fehér néhány árnyalatával bővült a kínálat - emellett azonban a csomag részét képezik apró, sötétvörösre fényezett díszítőelemek is a ködlámpák körül és az első ajtók alján. A vörös stílus a beltérben is folytatódik, a kifejezetten puhára párnázott ülések is kapnak egy-egy diszkrét, vörös csíkot, és az új, fekete padlószőnyegek varrása is ilyen színű. A különleges felszereltséget C-Series feliratok teszik teljessé kívül-belül. Franciaországban már rendelhető, de magyarországi megjelenése sem kizárt.
Hirdetés
Emellett változás érinti a Citroën nagyobbik SUV-ját, a C5 Aircrosst is. A benzines kínálat csúcsán lévő, 180 lóerős blokkot megszüntetik, helyette viszont a 130 lóerős erőforrás már automata váltóval is elérhető lesz. Aki tehát az erősebbik benzines motorral szeretné megvenni a modellt, annak érdemes sietnie, a kisebbik, új hajtásláncra vágyóknak pedig nem kell sokat várni, februárban már gyártásba kerül. A dízel kínálat nem változik, viszont új károsanyag-kibocsátási számokat tett közzé a gyártó a gázolajosokról, melyek szerint néhány százalékkal kevesebb szén-dioxidot pöfögtetnek a légkörbe. Ennél izgalmasabb lehet az új, konnektoros hibrid verzió bevezetésének híre, a korábban már részletesebben is bemutatott C5 Aircross zöld rendszámos kivitele 225 lóerőt fog termelni egy turbós benzines, egy akkumulátor és egy elektromos motor segítségével, és állítólag 50 km-t fog tudni megtenni tisztán elektromos üzemmódban.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?