Megvan, mi hajtja az űber Astont

A Cosworth fejleszti az Aston Martin és a Red Bull racing autójának motorját

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az autósport egyik meghatározó vállalata fejleszti az AM-RB 001 sportkocsi V12-es motorját. A hiperszuper külső mondhatni hagyományos technikát takar, szívómotort kap.


Egyre közelebb kerülünk ahhoz, hogy elhihessük, az Aston Martin és a Red Bull Racing közös fejlesztésű sportkocsijából valóban lesz valami. Az AM-RB 001 még erősen fejlesztési stádiumban van, de most közöltek néhány valóban komoly vállalatot, akik a már látott sportkocsiban közreműködnek. A motor fejlesztését nem házon belül oldják meg, a versenysportokban elismert nevű és sok sikeres versenyautót fejlesztő Cosworth végzi a V12-es megépítését. Egy tiszta, valódi versenyautót szeretnének, így a lélegeztetésnél szóba sem kerülhetett turbó, vagy kompresszor, szívómotorból préselik ki az ígért 900 lóerőt.
Hirdetés
A Forma-1-es technológiára hajazó energia-visszanyerő rendszerhez a Rimac szállítja az akkumulátort, a motor elektronikáját pedig a Bosch-nak köszönhetik. Hétfokozatú váltó kerül a motor mögé, méghozzá a szintén versenysportból ismert Ricardo által fejlesztett szerkezet. A fékeket az Alcon and Surface Transforms, a karbonszálas karosszéria fő monocoque vázát pedig a Multimatic szállítja. Utóbbi a Ford-hívőknek lesz ismerős, ők gyártják az új GT vázát is. Az AM-RB 001 végleges verziójának elkészülését még csak nem is pletykálják, még évek lehetnek a kész állapotig.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?