Ilyen lesz az orosz Datsun

A Datsun oroszországi bevezetésével második olcsó szériáját bővíti a Renault-Nissan szövetség

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Április 4-án Moszkvában mutatják be a Datsun orosz piacra szánt kis méretű szedánját. A premier előtt már videón és grafikán is látható az olcsó kisautó.


Tavaly az Indiának szánt Góval a Datsun márkanevet újra visszahozta a Renault-Nissan csoport. A Datsun újjászületésével a Dacia mellett második, direkt olcsónak szánt autómárkájukat indították útnak, kifejezetten a fejlődő országoknak szánt kocsik gyártása a cél. Az orosz modell egyben az első orosz premiert is elhozza, amitől a gyártó teljes piaci bemutatkozása függ.
Hirdetés


A kis Datsun szedán a fejlődő országok lakosainak elérhető mobilitást tudna biztosítani versenyképes áron, fenntartható formában. A francia-japán óriás biztosra megy. Tulajdonában van a Ladákat gyártó AvtoVAZ is, a Datsun szedánja így a már kipróbált, de helyi időmértékkel még viszonylag friss fejlesztésű Lada Granta alapjaira épülhet. A Datsun orosz honlapján már megy a visszaszámlálás. Az 1986-os leállást követő újraindulás óta már a második országban terjeszkedő japán márkának Dél-Afrika lesz a következő célpont, ahol autót fognak gyártani.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?