Egyetlen darab készül a Ferrari új sportautójából

A Ferrari SP38 valójában egy egyedi karosszériával hódító 488 GTB

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Túl sok részletet sajnos még nem árultak el az egyedi Ferrariról, amelyet hamarosan átvehet a boldog tulajdonosa, így csak az előzetesen megmutatott képekre hagyatkozhatunk.


A Ferrari különleges modellekért felelős részlege, a Special Projects Division alkotta meg az SP38 névre keresztelt sportautót. Persze nem egy teljesen új típusról van szó, hiszen az SP38 lényegében egy durván átalakított 488 GTB.
Hirdetés

Az autó külsejéből ítélve akár azt is gondolhatnánk, hogy egy koncepciójármű, és annyiban hasonlít is azokra, hogy csak egyetlen példány készül belőle. Ugyanakkor az SP38 egy teljesen működőképes gép, amelynek csak a sziluettje hasonlít az alapjául szolgáló 448-ra. Az orra a vízszintesen elnyúló fényszórókkal teljesen más karakterrel ruházza fel és hátul is a felismerhetetlenségig átváltoztatták a dizájnt. A hátsó lámpák szinte eltűnnek az őket körülölelő karosszériaelemben, amelyből viszont hangsúlyosan bújnak elő a kipufogóvégek. Ugyanakkor az utastérről sajnos nem mutatott még képeket az olasz manufaktúra.

Arról sem nyilatkoztak még a Ferrarinál, hogy a lemezek alatt történt-e változás. Ha nem, akkor ugyanaz a V8-as, 3,9 literes motor dolgozik 661 lóerővel az SP38-ban mint a 488 GTB-ben, vagy esetleg a Pista verzió 710 lóerős változata. Az autót május 26-án, azaz ma, a Villa d’Este nevű rendezvényen vehetti át a tulajdonosa.

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?