Virtuális valóságban tanulnak a Ford szerelői

A Ford VR technológiával képezi szerelőit a Mustang Mach-E javítására

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Alig pár éve, hogy elkezdtünk VR játékokat játszani, az autóipar is meglátta a lehetőséget az új technológiában, és már virtuális környezetben képezik a szerelőket az új modellek karbantartására, javítására.

A Mustang Mach-E egy teljesen új modell - egészen az alkalmazott platformtól, a hajtásláncon át a beltéri elemekig, ezért minden javítási feladatra részletesen ki kell képezni a Ford szerelőit. Régen elküldtek volna egy tapasztalt mérnököt és egy új modellt a képzési központba, ahol leoktatták volna az embereket, viszont mindenkit összehívni egy helyre, utaztatni, szállást fizetni igen költséges és időrabló is. Ehelyett a Ford úgy döntött, hogy egy új oktatási megoldást vezet be a Bosch-sal karöltve, amivel olcsóbbá és hatékonyabbá is válik a munkatársainak képzése.
Hirdetés
Az új virtuális valóság technikával a szerelők megismerhetik a nagyfeszültségű rendszerek javításainak minden mozzanatát és trükkjét, ezáltal magabiztosan végezhetik az ügyfelek gépjárműveinek karbantartását. Első lépésként a résztvevők megtanulják, hogy hogyan távolítsák el, javítsák és helyezzék újra üzembe a Mustang Mach-E akkumulátorcsomagját. A Bosch új megoldásának köszönhetően a szerelők részletesen, egyesével ismerhetik meg az autó különböző részegységeit. Ez egyrészt gyorsabb is, másrészt hatékonyabb, mint szervizleírásokat böngészni oldalak százain át. A Bosch a megoldást 2019-ben fejlesztette, és a Ford az első, aki elkezdte üzemszerűen használni a hajtásláncainak oktatási metódusában, de egyelőre más modellnél nem fogják alkalmazni. Pedig a használathoz nem kell más, mint egy Oculus Quest VR eszköz, és már indulhat is a tréning.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?