Végre! P+R parkoló épül a 4-es metró budai végállomásán

Fizetett hirdetés

A főváros zsebből fogja fizetni a 4-es metró eddig meg nem épült kiegészítését, a parkolót

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Fővárosi Közgyűlés döntése értelmében lesz P+R parkoló a 4-es Metró őrmezői végállomásán. Így talán sikerülhet az előírt utasszámnövelés.


Szerdai ülésén úgy határozott a Fővárosi Közgyűlés, hogy a 4-es metró budai végállomásán, a Kelenföldi vasútállomáson P+R parkoló épül. A beruházás helye a MÁV pályaudvarának nyolc darab kihasználatlan vágányának megszüntetésével szabadulhat fel. A vasút foglalta területen létesítendő parkoló európai uniós kötelezettség, a metróberuházásra kapott milliárdok feltétele volt ez a tömegközlekedés használatára ösztönző megoldás. Ennek értelmében a parkolóra duplán szükség van, viszont a metrótámogatás időszakából már kicsúsztunk így ennek finanszírozására Budapest csak saját forrást tud használni.
Hirdetés


Az építkezés elvileg 2016. július 30-ra lesz kész, tervezett költségvetése 1,4 milliárd forint. Mindez annak fényében a legérdekesebb, hogy bár a 4-es metró utasszáma nőtt az indulás óta eltelt közel egy évben, de még mindig jelentősen elmarad az uniós pénzekért cserébe kötött szerződésben rögzítettől. A Főváros és a BKK álláspontja szerint a metróépítés abszolút indokolt volt, a várt utasszámot mégsem érte eddig el az új járat. Remélhetőleg egy kulturált és jól működő P+R parkolóval növelni tudják az utasszámot. Ha megépül, alternatívát jelenthet a főváros nyugati oldaláról érkező agglomerációs forgalom csökkentésére és az autót hátrahagyók javíthatnák a metró kihasználtságát.
Fizetett hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?