Heteken belül láthatjuk az AMG hiperautóját

A Franfurti Autószalonon mutatják meg a Forma-1-es technikát használó sportkocsit

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Forma-1-es technológiát visz utcára a Mercedes-AMG. Amivel hónapok óta hergelik a közönséget, azt heteken belül megismerhetjük. A Project One valódi hipersportautó lesz.


Heteken belül megnyitja kapuit a Frankfurti Autószalon, amire szinte minden márka hatalmas erőkkel készül, a BMW például 10 modellel és tanulmányautóval érkezik, de a Mercedes sem hagy minket újdonság nélkül. Hozzák a Project One-t, a szupersportautókon is túlmutató, Forma-1-es technikát használó utcai versenyautót. Még egyszer, vélhetően utoljára bedobtak egy fotót az autóról, amiről már teljesen egyértelműen elmondható, hogy Le Mans prototípusautó külseje lesz a kimagasló kerékjárati ívekkel és a fülke fölé magasodó légbeömlőjével.
Hirdetés
Kétszemélyes utcai versenygép lesz, amibe egyenesen a márka Forma-1-es versenyautójában már használt technológiáját ültették. 1,6 literes V6-os turbós benzinmotor kerül az ülések mögé, ami akár 11 000-es főtengely-fordulatig is pörgethető. Emellett összesen négy villanymotor dolgozik majd, kettő elöl segít majd be, egy a motor főtengelyén, egy pedig a turbót fogja felpörgetni, hogy ne lehessen késedelem gázadáskor. 1000 lóerő környékére jósolják a teljesítményét, végsebességét pedig 350 km/h-ra, gyorsulása vélhetően 2,5 másodperc környékén lesz. Frankfurtban még nem a véglegeset, de az ahhoz már nagyon közel álló Project One-t mutatják meg.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?