Már biztos, turbóval frissül a Porsche 911-es

A GT3 kivételével az összes Porsche 911 turbómotort kap

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ősszel még csak valószínű lehetőségként írtunk a 911-es turbósításáról, mostanra viszont már a gyár egyik képviselője is megerősítette azt.


Wolfgang Hatz, a Porsche főmérnöke a Top Gear kérdésére válaszul mondta el, hogy a turbómotor a 911-es sorozat küszöbön álló modellfrissítésekor leszivárog a Turbo és a Turbo S modellekből a gyengébb változatokba is. Ennek fő oka, hogy a szigorodó környezetvédelmi előírások mellett is lépést szeretnének tartani a sportkocsi-piac elvárásaival. Az autók egyre erősebbek kell, hogy legyenek, és ennek a többszörösen hajszolt elvárásnak csak turbókkal lehet megfelelni.
Hirdetés

A korábbi hírekre és feltevésekre rímel, hogy a hibridtechnológia alkalmazását sem zárják ki. Bár a keményvonalas rajongók ennek nem fognak örülni, de a 911-esek ökológiai lábnyomának csökkentéséhez ez lenne a következő lépés. A kínálatban persze a keményvonalas modellek is ottmaradnak, a GT3 marad szívó, sőt jön a GT3 RS, amiben a hírek szerint egy vadiúj és szintén turbó nélküli motor fog dolgozni. És jön még a Porsche Cayman GT4 is, ami minden eddiginél keményebb kis Porsche lesz. Azt meg talán nem bánja majd egy rajongó sem, ha ezek emellett a 911-es alapváltozatai és a cég SUV volumenmodelljei még jobb, adott esetben könnyebben vezethető túraautók lesznek.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?