GT4-es versenyautót fejleszt a Mercedes-AMG

A GT R-ből csinál versenyautót a Mercedes-AMG

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ha már van a BMW-nek, akkor a Mercedes-nek is kell GT4 homológ versenyautó. Gyári fejlesztésű ügyfélmodellen dolgozik a Mercedes-AMG.


A GT4 kategória megállíthatatlanul fejlődik. Ha ez a sok friss, gyári háttérű GT4 homológ versenyautó után is kérdéses lett volna (Ford Mustang GT4, McLaren 570S GT4, BMW M4 GT4), akkor a mostani hír után nem lesz az. Újabb nagy márka, a Mercedes-AMG csatlakozik a fejlődő bajnoksághoz. A királykategória GT3 alá pozicionált sorozat egészen az idei évig szinte BeNeLux házi bajnokságnak számított. Ám ez úgy látszik megváltozhat, hiszen egyre több gyártó érdeklődik a sorozat iránt, ami nagyszerű helyszíne lehet a fiatal tehetségek felkutatásának.
A Mercedes-AMG elnöke, Tobias Moers jelentette be, hogy az új versenyautó fejlesztés alatt van. „Egy Mercedes-AMG GT4 versenyautó fejlesztése fontos lépés a motorsport programunk kiterjesztésében. A GT3 sorozat pozitív visszajelzései és a GT4-et övező növekvő érdeklődés pedig megerősítettek minket a döntésben.”
Hirdetés
Bár hivatalos specifikáció és képek még nem érhetőek el az új autóról, annyi biztos, hogy az idén bemutatott, minden eddiginél vadabb Mercedes-AMG GT R adja majd az alapot. Az aerodinamikai és biztonsági elemek mindenképp fejlődni fognak, ahogy a 4,0 literes biturbós V8-at is a szabályrendszer szerint kell majd finomítgatni. Az utcai modell 577 lóerejéhez 1554 kilogramm párosul, a versenyautó még ennél is könnyebb lehet majd, hiszen például az idei szabályrendszerben 1000 kg volt a felső limit.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?