Még erősebb VW Polo érkezhet

A GTI-nél is izmosabb Polót tervez a Volkswagen

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A VW főnökének elmondása szerint a Polo a jelenlegi GTI-nél is erősebb változatot kaphat. Hogy mikor, azt egyelőre nem tudni, a tervek viszont izgalmasnak ígérkeznek.


A VW nemrégiben adott egy interjút az Autocarnak, amelyben elmondták, hogy a Polo GTI a jelenlegi 200 lóerős teljesítménynél többre képes. Nem újdonság ez, hiszen korábban is elgondolkodott a német gyártó egy izmosabb kisautón, még az előző generációból készült el a Polo R prototípusa, amely összkerékhajtással és 250 lóerővel bírt. Valószínű, hogy a nyáron bemutatott új generáció is egy ehhez hasonló hajtásláncot kaphat, amennyiben megvalósul.
Hirdetés

Meghajtást tekintve a Golf R-ben is szolgáló 2,0 literes turbós négyhengeres kerülhet a motorháztető alá, a lóerők pedig akárcsak a prototípusnál, négy keréken keresztül jutnának el az aszfaltig. Ha megvalósul a kis méregzsák, akkor lehetséges, hogy a SEAT is piacra dob egy hasonló Ibizát, amely méltán kaphatja majd meg a Cupra jelzőt.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?