Eldobod az agyad a Honda Civic Type R pickuptól!

A haszongépjárművek piacát is meghódítaná a Honda?

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Gyorsan ránéztem a naptárra, de nincs április elseje, tényleg megépült a Civic Type R pickup változata!


Egy évvel az új Civic Type R bemutatása után megérkezett a pickup változat is. Valószínűleg jelenleg ez a leggyorsabb áruszállító alkalmatosság Nagy-Britannia útjain, ugyanis az elvetemült ötlet a Honda brit részlegétől származik. A szimplán csak Project P néven futó tervet Swindonban valósították meg, egy előszériás Civic Type R szolgált az alapjául.
A pickup Type R a B-oszlopig megegyezik az eredeti változattal, azonban a hátsó üléssort teljesen beáldozták, a helyét a plató vette át, amelyen fekete bukócső is helyet kapott, valamint az egyik legmenőbb részletként a hátsó légterelőt is megtartották. Mindezt úgy, hogy a plató vége felnyitható szárnyastól, akárcsak az ötajtós változat csomagtér-ajtaja.
Hirdetés

A lemezek alatt ugyanaz a technika bújik meg, mint a mezei Type R-ben. A motor, a felfüggesztés és a sebességváltó is érintetlen maradt, így a sportos platós is 6 másodperc alatt éri el a 100 km/h tempót és akár 272 km/h sebességgel is száguldhat. Sajnálatos módon a sorozatgyártását nem tervezik.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?